Koningin Máxima doopt sleephopperzuiger Vox Amalia


Hare Majesteit Koningin Máxima heeft vrijdag de doophandeling verricht voor de sleephopperzuiger Vox Amalia van Van Oord in Rotterdam in aanwezigheid van 1.400 medewerkers en gasten.

Dit was tevens het sluitstuk in de viering van het 150 jarig bestaan van Van Oord in 2018.

Het schip ligt voor de doop afgemeerd aan de Wilhelminakade bij de Cruise Terminal in Rotterdam. Na de doopceremonie werd een muzikaal spektakel uitgevoerd door het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Nederlandse DJ duo Sunnery James & Ryan Marciano. Tijdens een bezoek aan het schip ontmoette Koningin Máxima de bemanningsleden van de Vox Amalia. Aansluitend volgde een gesprek met de technici die de bouw van het schip begeleidde en met een groep jongeren van Generatie Z. Deze kinderen van medewerkers en aandeelhouders deelden hun ideeën over een duurzame toekomst.

150 jarig bestaan Zaterdag 15 december krijgen medewerkers en hun familieleden de gelegenheid het schip te bezoeken. In 2018 vierde Van Oord zijn 150 jarig bestaan met diverse activiteiten, waaronder de doop van het subsea rock installatieschip Bravenes in mei en een internationaal symposium in de Laurenskerk in november. Tijdens dit symposium is de onderneming onderscheiden met het predicaat Koninklijk.

Vox Amalia Een sleephopperzuiger is een schip dat door middel van grote, krachtige pompen en motoren zand, klei, slib en zelfs grind van de zee- of rivierbodem kan opzuigen. De Vox Amalia heeft een lengte van 158 meter, een breedte van 36 meter en een laadvermogen van 18.000 kubieke meter. Het schip is gebouwd in Spanje in opdracht van Van Oord. Na de doop worden er proefvaarten gedaan in Nederland. Vervolgens wordt het schip wereldwijd op waterbouwkundige projecten ingezet.

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.