Japanse automerken voordeligst om te verzekeren


Auto’s van een Japans merk zoals Mitsubishi, Toyota of Suzuki zijn goedkoper te verzekeren dan niet Japanse automerken.

De hoogte van de premie is lager voor een WA, WA+ en Allrisk verzekering. Dit blijkt uit onderzoek van goedkoopsteautoverzekering.net.

In het onderzoek heeft goedkoopsteautoverzekering.net premieberekeningen voor verschillende automerken met elkaar vergeleken. Uit het onderzoek blijkt dat de gemiddelde prijs voor Japanse automerken het laagst uitvallen. De Japanse automerken die mee deden in de test zijn Mitsubishi, Toyota, Suzuki, Honda, Daihatsu en Yamaha. Ook de Zuid-Koreaanse auto’s kwamen goed uit de test. Naast de Japanse, waren de Zuid-Koreaanse auto’s het goedkoopst om te verzekeren. Voorbeelden hiervan zijn Hyundai en Kia.

Uit eerder onderzoek van de consumentenbond bleek al dat Japanse auto’s de meest betrouwbare auto’s zijn. Japanse auto’s hadden het minst vaak een reparatie nodig. Audi, Porsche, Mercedes en BMW zijn de duurste automerken om te verzekeren blijkt uit het onderzoek. Dit kan worden verklaard door de hoge aanschafwaarde van deze auto’s, dit wordt doorberekend in de premiehoogte.

Ook als we specifiek naar jongeren kijken zijn de Japanse auto’s ook het voordeligst om te verzekeren. Voor jongeren die vaak een hoge premie moeten betalen voor hun verzekering, is een Japanse wagen misschien een goede uitkomst.

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.