Jan De Nul wint Award voor Duurzaamheid in Amsterdam


Jan De Nul Group wint de ‘DPC Coastal Port Dredging Project of the Year’ award voor zijn duurzame aanpak van havenbaggerwerken.

Deze award werd uitgereikt tijdens een ceremonie in Amsterdam, georganiseerd door IHS Dredging and Port Construction. Met deze jaarlijkse awards wil DPC innovatie, efficiëntie en duurzaamheid binnen de sector promoten.

Havenbaggerproject van het jaar: duurzaam gebruik van baggerspecie en efficiënte productieplanning

Van augustus 2017 tot april 2018 baggerde Jan De Nul Group 4 miljoen m³ kleisteen in de Taiwanese haven van Linkou. De gebaggerde sedimenten werden vervolgens gebruikt om de nabijgelegen haven van Taipei uit te breiden. Een mooi voorbeeld van circulaire economie en een win-winsituatie voor milieu en opdrachtgever.

Om de grote hoeveelheden te kunnen baggeren en opspuiten binnen de vooropgestelde deadlines, werkten twee types schepen simultaan samen: een cutterzuiger sneed eerst de harde kleisteen los, waarna een sleephopperzuiger de sedimenten kon baggeren en meteen naar de haven van Taipei kon brengen om daar op te spuiten voor de havenuitbreiding.

Het vooraf snijden van de kleisteen met een cutterzuiger en het daaropvolgend baggeren en opspuiten met een sleephopperzuiger werd op dergelijke schaal nooit eerder toegepast.

De activiteiten van beide schepen moesten perfect gesynchroniseerd verlopen om de gezamenlijke productie te optimaliseren, cruciaal om de grote hoeveelheden te kunnen verwerken en de gestelde deadline te kunnen halen.

Bron: Jan De Nul

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.