Jan De Nul haalt grote opdracht in Ecuador binnen


Jan De Nul Group gaat het 95 km lange toegangskanaal tot de haven van Quayaquil in Ecuador baggeren en onderhouden.

Dankzij dit contract, een concessie, zal de haven van Guayaquil kunnen concurreren met de modernste Latijns-Amerikaanse haventerminals langsheen de Stille Oceaan, wat een boost zal geven aan de Ecuadoraanse economie en bevolking.

Voor dit contract moet het bestaande toegangskanaal van 9,6 meter diep verder uitgediept worden. Voortaan zullen schepen de haven moeten kunnen in varen bij hoogwater en met een diepgang van 12,5 meter. Jan De Nul zal voor deze baggerwerken drie sleephopperzuigers en een cutterzuiger mobiliseren. In de maritieme toegang tot het havenkanaal, lokaal bekend als ‘Los Goles’, zal Jan De Nul ook de rotsformaties op de zeebodem verwijderen met behulp van een zelfvarende cutterzuiger van het type Ibn Battuta.

Verder zal Jan De Nul binnen dit contract instaan voor het opzetten van een state-of-the-art VTS-, verkeerscontrole- en tolheffingssysteem, alsook voor het baggeren van het scheepvaartkanaal in de Guayas-rivier.

Jan De Nul voorziet de verdiepingsbaggerwerken binnen het jaar af te ronden. Nadien gaat de concessie van 25 jaar exploitatie en onderhoud in voege. De kosten voor de verdiepings- en onderhoudsbaggerwerken worden gefinancierd door Jan De Nul Group zelf en zullen via tolheffing gerecupereerd worden.

Bron: Jan De Nul

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.