Jan De Nul Group neemt deel van MPI’s offshore business unit over


Jan De Nul Group en Vroon Group ondertekenden het contract voor de gedeeltelijke overname van MPI’s offshore business unit.

Jan De Nul investeert verder in zijn offshore windactiviteiten en kan de offshore windsector een betrouwbare oplossing voor baanbrekende projecten aanbieden. De overname betreft het schip MPI Discovery, samen met de bemanning en een aantal MPI-werknemers.

“Jan De Nul Group voerde al verschillende offshore windprojecten in Europa uit. Om onze expansie in Europa, maar ook wereldwijd verder te ondersteunen investeren we verder in onze middelen om offshore windprojecten uit te voeren. De MPI Discovery zal onze positie op de markt aanzienlijk versterken,” zegt Philippe Hutse, Offshore Director Jan De Nul Group.

Specificaties van de MPI Discovery

Het offshore installatieschip MPI Discovery werd gebouwd in 2011, en is speciaal ontworpen om offshore windturbines en funderingen te transporteren en te installeren. De belangrijkste kenmerken van de MPI Discovery zijn de hijskraan met een hijsvermogen van 1.000 ton, een hulpkraan van 50 ton, een maximale werkdiepte van 40 meter, een draagvermogen van 6.000 ton en accommodatie voor 112 personen. Het schip is 140 meter lang en is uitgerust met zes poten om zichzelf boven het zeeniveau te tillen en te werken zonder enige impact van de golven.

Offshore windexpertise van Jan De Nul Group

Onlangs kondigde het bedrijf de toekenning van de bouw van het offshore windmolenpark Northwester 2 in België aan, een project dat in juni 2019 van start zal gaan. En eerder dit jaar nog lanceerde Jan De Nul Group zich als eerste Europees bedrijf op de Aziatische offshore windmarkt met de ondertekening van meteen twee grote offshore windprojecten in Taiwan: het Formosa 1 Phase 2 OWF project in opdracht van Formosa Wind Power Co. en het Changhua OWF project in opdracht van Taiwan Power Company. Jan De Nul Group pioniert hiermee in het exporteren van de windexpertise uit de lage landen buiten Europa.

Bron: Jan De Nul

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.