Jan De Nul bestelt eerste plug-in hybride baggerschip


Jan De Nul Group tekende een contract met Goa Shipyard Limited voor de constructie van een next generation sleephopperzuiger.

Het schip is een plug-in hybride en is speciaal ontworpen om efficiënt te opereren in kleine havens.

Met een romplengte van 79 meter is het nieuwe schip het kleinste hopperschip van Jan De Nul Group. Het heeft een capaciteit van 2000 kubieke meter. Het huidige contract is voor één schip, met een leveringstermijn van 24 maanden voor het eerste schip en een optionele clausule voor de bouw van een tweede.

“Het is een kleine hopper met grote capaciteiten. Op maat gemaakt om te presteren in kleine havens, wendbaar en flexibel. Met zeer grote ambities op het gebied van duurzaamheid. Als DC hybride plug-in is het schip zeer innovatief, met een groot potentieel om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Opnieuw een toegevoegde waarde aan onze veelzijdige vloot.”

Het nieuwe schip is op maat gemaakt om te opereren in kleine havens in dichtbevolkte gebieden, zoals jachthavens. Het is zeer wendbaar, heeft een lage uitstoot en veroorzaakt nauwelijks geluidsoverlast. Het wordt gebouwd door een van India’s grootste scheepsbouwers, Goa Shipyard Limited (GSL).

Mr B K Upadhyay, CMD bij GSL: “Tot nu toe heeft GSL defensieplatforms geëxporteerd naar verschillende landen en is het de grootste exporteur van defensieplatforms uit India geworden. Deze prestigieuze deal met een Europese klant is een belangrijke stap in onze diversificatie naar de wereldwijde commerciële scheepsbouwmarkt. Met een uitstekende staat van dienst op het gebied van uitvoering en levering, waar GSL bekend om staat, heb ik er alle vertrouwen in dat we onze reputatie van het leveren van schepen van hoge kwaliteit, ruim binnen de leveringstermijnen, zullen voortzetten”.

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.