Investeringen groeien met ruim 10 procent in mei


In mei 2021 was het volume van de investeringen in materiële vaste activa 10,3 procent groter dan een jaar eerder, meldt het CBS.

De stijging is iets groter dan in de voorgaande maand. Er is vooral meer geïnvesteerd in woningen en gebouwen, personenauto’s en machines. Ten opzichte van mei 2019 lagen de investeringen nog bijna 10 procent lager.

Omstandigheden investeringen in juli gunstiger dan in mei

Het CBS publiceert elke maand over de omstandigheden voor de investeringen in de investeringsradar. De investeringen hangen onder meer samen met de situatie op de afzetmarkten en met de situatie op de financiële markten. De indicatoren van de radar hangen vrij goed samen met de investeringen in vaste activa, maar een verbetering van de omstandigheden betekent niet per se een grotere groei of een kleinere krimp van de investeringen.

De omstandigheden voor investeringen zijn in juli gunstiger dan in mei volgens de CBS Investeringsradar. Dat komt vooral doordat de groei van de export groter was dan in de radar van mei. Ook waren industriële ondernemers positiever over hun orderpositie.

Bron: CBS

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.