Investeerder Intersaction verkrijgt meerderheidsbelang in luchtfiltratiespecialist BMAir


BMAir is een strategische samenwerking aangegaan met investeringsmaatschappij Intersaction.

Door het verworven meerderheidsbelang van Intersaction in BMAir wordt kapitaal verstrekt voor de volgende groeifase van de Europees marktleider in filteroverdruksystemen voor grondverzetmachines. Marktlink Fusies & Overnames heeft de aandeelhouders van BMAir bij de transactie begeleid.

BMAir ontwikkelt, produceert en distribueert al 25 jaar filteroverdruksystemen die worden gemonteerd op cabines van voertuigen en machines die worden ingezet in sterk verontreinigde werkomgevingen zoals bodemsaneringen, composteringen en sloopwerkzaamheden. Een filteroverdruksysteem zorgt ervoor dat de vervuilde buitenlucht volledig wordt gezuiverd van schadelijke stofdeeltjes, dampen en gassen. Dankzij een filteroverdruksysteem wordt de machinist in de hermetisch afgesloten cabine continue voorzien van schone ademlucht.

Mede als gevolg van de toenemende wet- en regelgeving op het gebied van veilige arbeidsomstandigheden en de aandacht die uitgaat naar de gezondheid en het welzijn van werknemers heeft BMAir gedurende de afgelopen jaren de vraag naar filteroverdruksystemen sterk zien toenemen. De in Nieuwkuijk gevestigde onderneming heeft in de afgelopen drie jaren een omzetgroei van ruim 35% gerealiseerd. Dankzij jarenlange ervaring en het bieden van een volledig in-house ontwikkelde en innovatieve totaaloplossing heeft BMAir een leidende marktpositie in Europa verworven. Met ruim 20 medewerkers voorziet de snelgroeiende luchtfiltratiespecialist haar klanten in circa 21 landen wereldwijd van kwalitatief hoogwaardige filteroverdruksystemen.

Nieuwe partner en volgende groeifase

Intersaction is een Nederlandse investeringsmaatschappij die investeert in winstgevende en sterk groeiende ondernemingen met een duurzaam karakter. Samen met Intersaction breiden de heren Veltman en Van Dijk de directie van BMAir uit met Robbert Boersma, voormalig Director Sales bij Pon Equipment Nederland. Robin Veltman van BMAir: “Met deze stap kan het bedrijf zich op verschillende vlakken verder ontplooien, zonder hierbij haar hoge kwaliteitsstandaard uit het oog te verliezen. Wij kijken ernaar uit om de komende jaren samen met Intersaction zowel binnen Nederland als internationaal te groeien en nog meer eindgebruikers van een veilige en gezonde werkomgeving te voorzien”.

Ferry Nahon, partner bij Marktlink Fusies & Overnames: “De heren Veltman en Van Dijk hadden de wens om middels een zogenaamde “pre-exit” een kapitaalkrachtige en ervaren partner aan boord te halen die kan bijdragen aan de verdere professionalisering en het opschalen van de internationale activiteiten van de onderneming. Na gesprekken te hebben gevoerd met verschillende geïnteresseerde partijen is de ideale partner uiteindelijk gevonden in Intersaction. Deze keuze is gemaakt op basis van de ambitieuze, doelgerichte en hands-on mentaliteit van Intersaction, in combinatie met de goede persoonlijke klik tussen beide partijen”.

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.