Innovaties in dronetechnologie op vakbeurs ESEF Maakindustrie 2024


Van 12 tot en met 15 maart opent Koninklijke Jaarbeurs haar deuren voor de vakbeurs ESEF Maakindustrie.

Met het thema ‘De maakbaarheid van morgen’ presenteren exposanten hun toonaangevende innovatiekracht. Eén van de innovaties gaat over de waardevolle toevoeging van drone-oplossingen. Ricardo Vivas, beursmanager ESEF Maakindustrie: “De ontwikkelingen op het gebied van drones volgen elkaar snel op, met innovatie en technologische vooruitgang als sleutelwoorden. Zo presenteert exposant Drone4 (Boessenkool) de FireFighting-drone op het Innovatie Plein. Ook gaan tijdens ESEF koplopers met elkaar in gesprek over de toekomst van de maakindustrie en is er een speciaal subevenement ‘Vrouwen in de Maakindustrie’.” ESEF vindt gelijktijdig plaats met de vakbeurs TechniShow.

Slimme innovaties op het Innovatie Plein

Op het Innovatie Plein staan verschillende exposanten klaar om hun innovaties te tonen die de toekomst van de maakindustrie vormen. Op het plein staan innovatie en vooruitgang centraal. Verschillende exposanten hebben baanbrekende ideeën die de maakindustrie vooruit helpen en die de gehele industrie transformeren. Zo ook Drone4, onderdeel van Machinefabriek Boessenkool in Almelo, die haar nieuwste drone-oplossing toont tijdens ESEF Maakindustrie: de FireFrighting-drone. Ricardo Vivas: “Deze drone heeft een groter bereik dan een blussende brandweerauto en kan zelfs medicijnen afleveren op afgelegen gebieden. Een geweldige innovatie die we op onze beursvloer mogen tonen.”

Koplopers in gesprek over de toekomst van de maakindustrie

In de Maakindustrie Future Arena gaan tijdens ESEF Maakindustrie verschillende koplopers met elkaar in gesprek over de digitale toekomst van de industrie. Jeroen Broekhuisen van TNO en Jelle Koning van Produmize gaan dieper in op de vragen hoe belangrijk smart industry is en hoe ver Nederland hiermee is. Bezoekers kunnen tijdens ESEF ook in de wereld stappen van circulaire plastics met de sessie van Martin van Dord van NRK. Ricardo Vivas: “Bezoekers ontdekken tijdens deze sessie de kracht van hergebruik, recycling en nieuwe technologieën die de weg vrijmaken naar een circulaire economie. Eén van de centrale thema’s van ESEF Maakindustrie dit jaar.”

Vrouwen in de Maakindustrie

Deze editie is er een speciaal subevent ‘Vrouwen in de Maakindustrie’. Tijdens een paneldiscussie gaan verschillende vrouwen met elkaar in gesprek over hun ervaringen. Zo vertelt Eline van Uden, filmmaker en tekstschrijver in de tech, een verhaal over de rolmodellen in de industrie. Daarnaast zal Nina Hoff van byFlow een openhartig verhaal delen over hoe het is om een start-up te leiden dat uitgroeit tot een succesvol bedrijf. Ricardo Vivas: “Vrouwen spelen een groeiende rol in de maakindustrie. Ze bekleden leidinggevende posities, doen ingenieurswerk en zijn betrokken bij geavanceerde technologieontwikkelingen. De verschuiving naar meer diversiteit benadrukt het potentieel van vrouwen voor waardevolle bijdragen aan technologische vooruitgang en industriële groei. Voor ons dus genoeg reden om een speciaal programmaonderdeel in te richten voor vrouwen in de Maakindustrie.”

‘Make’ en ‘buy’ onder één dak

De vakbeurs ESEF Maakindustrie vindt tegelijk plaats met de vakbeurs TechniShow. De kracht van deze combinatie is dat het ‘make’ en ‘buy’ onder één dak brengt. ESEF Maakindustrie en TechniShow vormen samen het grootste platform in de Benelux op het gebied van industriële productietechnologie, verwerking en bewerking van metalen, kunststoffen, toebehoren en hulpmiddelen. Dit is het podium waar bedrijfsleven, onderzoek, onderwijs en overheid elkaar treffen, voor demonstraties, innovaties en netwerkmomenten. “Bezoekers zijn dan ook van harte welkom om beide vakbeurzen te bezoeken om zo tot een perfecte combinatie van ‘make and buy’ oplossingen te komen”, licht Ricardo Vivas toe.

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.