Hutchison Ports Europe Intermodal en RTB Cargo 10 jaar succesvolle samenwerking


Hutchison Ports Europe Intermodal en RTB CARGO vieren het feit dat zij ruim 10 jaar succesvol samenwerken.

De samenwerking tussen de intermodale netwerkoperator en de tractieleverancier begon in 2013 met de treinverbindingen tussen Rotterdam en Venlo en inmiddels levert RTB CARGO ook tractie op andere verbindingen van Hutchison Ports Europe Intermodal.

Hutchison Ports Europe Intermodal (HPEI), tot voor kort bekend onder de naam European Gateway Services, is de intermodale netwerkoperator van container terminaloperator Hutchison Ports ECT Rotterdam (ECT). Via HPEI wil ECT bijdragen aan efficiënt en bovenal duurzaam achterland vervoer in Europa.

HPEI biedt haar klanten een uitgebreid netwerk van spoor- en binnenvaartverbindingen tussen de havens van Rotterdam en Antwerpen en vele belangrijke regio’s in Nederland, Duitsland, België en Oostenrijk. Voor de fysieke uitvoering van het intermodale transport gaat HPEI de samenwerking aan met rail- en binnenvaartoperators.

De samenwerking met RTB CARGO is een succesvolle gebleken, RTB CARGO verzorgt voor HPEI de treinverbindingen tussen Rotterdam en Venlo, meer dan 20 per week, en van en naar Zuid-Duitsland. Twee van de kernregio’s waar HPEI actief is.

Paul Zoeter, general manager van HPEI: “RTB CARGO is voor ons een belangrijke partner en helpt ons aan hoge betrouwbaarheidscijfers met minimale uitval van onze spoorverbindingen, ondanks soms grote infrastructurele uitdagingen. Ons spoorproduct is hierdoor zeer concurrerend t.o.v. andere operators en, belangrijker nog, t.o.v. het wegvervoer. Hierdoor dragen wij sterk bij aan een modal shift.”

Jeen Brouwer en Wolfgang Pötter, managing directors van RTB CARGO: “Hutchison Ports Europe Intermodal en RTB CARGO werken al zo lang succesvol samen, omdat wij elkaar begrijpen en elkaar snel kunnen vinden. Beide bedrijven zijn sterk klantgericht en staan voor een betrouwbare dienstverlening. Dit is een uitstekende basis gebleken in de afgelopen 10 jaar.”

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.