Houd rekening met hinder en gladheid door sneeuwval


Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om vandaag rekening te houden met gladheid door winterse omstandigheden.

Het KNMI heeft code geel afgegeven. In de nacht van 29 op 30 januari 2019 bereikt een front met winterse neerslag het zuidwesten. Het front trekt langzaam over het land en bereikt pas in de loop van de middag het noorden en noordoosten. Op veel plaatsen kan er een sneeuwdek vormen van enkele centimeters, wat kan leiden tot hinder voor het verkeer en eventuele verraderlijke gladheid. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers hier rekening mee te houden en de rijstijl aan de omstandigheden aan te passen.

Advies voor de weggebruiker

Naast het aanpassen van de rijstijl door de snelheid te matigen en voldoende afstand te houden, raadt Rijkswaterstaat automobilisten aan:

– De weersverwachting en verkeersinformatie goed in de gaten te houden
– Rekening te houden met een langere reistijd
– Strooiwagens de ruimte te geven

Gladheidbestrijding

Rijkswaterstaat is alert en staat paraat om de gladheid te bestrijden. Waar nodig wordt al het beschikbare materieel en personeel ingezet voor gladheidbestrijding. 1200 mensen (gladheidco├Ârdinatoren, laders en lossers en chauffeurs) werken met 546 strooiwagens en 350 sneeuwschuivers continue om de snelwegen sneeuwvrij te krijgen en de gladheid te bestrijden. Met al dit materieel leggen de strooiwagens binnen 2 uur 10.000 km af om alle snelwegen, inclusief op- en afritten en verzorgingsplaatsen, om te bestrijden tegen gladheid.

Bron: Rijkswaterstaat

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.