Het Alpega ONE-netwerk breidt aanzienlijk uit: de Alpega-transportgemeenschap telt nu meer dan 90.000 gebruikers


Nu de vraag naar transportcapaciteit hoger is dan ooit, is de optimale samenwerking tussen logistieke partners een absolute noodzaak.

Alpega gaat deze uitdaging aan samen met de transportprofessionals die deel uitmaken van zijn ONE-netwerk, dat recentelijk uitgroeide tot 90.000 leden wereldwijd.

“Het is een sector die draait om mensen,” aldus Fabrice Maquignon, CEO van Transwide en Teleroute, en Oswald Werle, CEO van inet, tijdens de uiteenzetting van hun strategie op Connectival, “maar wel een sector die in toenemende mate in goede banen wordt geleid door het gebruik van software”, voegen ze eraan toe. Tijdens hun toespraak op Connectival 2018 in Wenen onthulden de CEO’s de toekomstvisie van Alpega, een nieuwe naam in de sector, maar met een portfolio dat bestaat uit een aantal welbekende transportbeheeroplossingen.

“Net zoals in vele andere sectoren bepalen technologische ontwikkelingen de toekomst van de transportsector, en software staat daarbij centraal. Alpega is een ambitieuze groep, ondersteund door privaat vermogen, die de nodige omvang, expertise en netwerkconnectiviteit biedt om organisaties bij te staan bij de digitale transformatie van hun logistieke netwerken”, verduidelijkt Maquignon.

Vanzelfsprekend draait een digitale transformatie om meer dan alleen het implementeren van een softwareprogramma. Het Alpega ONE-netwerk is de schakel tussen de transportbeheersoftware en de vrachtuitwisselingsplatforms van Alpega, afgestemd op de behoeften van verladers, dienstverleners, expediteurs en transporteurs. Het ONE-netwerk is uitgegroeid tot een gemeenschap bestaande uit maar liefst 70.000 transporteurs en meer dan 20.000 verladers.

Fabrice Maquignon: “Onlangs werd Wtransnet toegevoegd aan onze vrachtuitwisselingsportfolio, waardoor ons pan-Europese netwerk aanzienlijk kon worden uitgebreid, wat uiteraard een grote meerwaarde voor onze klanten oplevert.”

De producten van Alpega zijn een begrip in de industrie, met inet, TenderEasy, Wtransnet, Teleroute en Transwide als paradepaardjes. Oswald Werle, CEO van inet, licht toe: “Alpega ontwikkelt end-to-end oplossingen die een accuraat overzicht in real-time bieden. Dankzij de combinatie van de troeven van onze onderling verbonden TMS- en vrachtuitwisselingsplatforms en de gegevens die daarop aanwezig zijn, kunnen we waardevolle zakelijke inzichten bieden. Zo kunnen ondernemingen hun transportplanning en de uitvoering ervan optimaliseren terwijl ze voordeel halen uit kostenbesparingen en een beter inzicht.”

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.