Hervatten invaren deur Nieuwe Sluis Terneuzen


Nieuwe Sluis Terneuzen hervat de invaaroperatie van de eerste deur vanaf 3 februari.

Als op 3 februari het aanmeren van de deur aan de tijdelijke meerpalen voorspoedig verloopt, wordt op 4 februari op de kop van de landtong zuid de kanteloperatie van de deur uitgevoerd. Eerder was het kantelen van de brug wegens het weer uitgesteld en is besloten de deur in de luwte van de sluiskolk te leggen.

Het ziet er naar uit dat vanaf vrijdag 4 februari de wind gaat liggen. Dat maakt dat de operatie verdeeld over de vrijdag en zaterdag uitgevoerd kan worden. De hele operatie is nog afhankelijk van eventuele windpieken, waardoor er geen exact tijdstip kan worden meegegeven.

Kantelen van de deuren

De eerste deur legt op 3 februari een korte route af van de sluiskolk naar de landtong zuid. Het hoogtepunt van de invaaroperatie is het kantelen van de deur op 4 februari. De deur, 26 meter hoog, 62 meter breed, 9 meter diep en 2000 ton zwaar, wordt gekanteld met behulp van een hijsbok in verticale stand. Daarna hervatten we het transport, varen de deur in de deurkas van de Nieuwe Sluis en installeren de deur. De andere drie deuren volgen in de dagen erna bij gunstige weersomstandigheden.

Tweede brug installeren

Ook de tweede brug, 86 meter lang, 17 meter breed, 15 meter hoog en 1540 ton zwaar, vervoeren we met een ponton vanaf de opslaglocatie in de Autrichehaven naar de Nieuwe Sluis. Voordat de brug op zijn plaats in het binnenhoofd geïnstalleerd kan worden, brengen we de brug op de juiste hoogte en draaien we de brug in de goede stand.

Meekijken

Het publiek kan een deel van het invaren van de deuren en brug via de webcam volgen.

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.