Herfstprogramma in FutureLand


Naast het vaste programma met bus- en rondvaarttours door de modernste haven van Europa, staan er veel extra’s op het programma tijdens de herfstvakantie.

Onze jonge bezoekers kunnen coole technische proefjes doen, stenen beschilderen van het Maasvlaktestrand of een speurtocht langs strand en duinen maken. Volwassenen kunnen een kijkje nemen in de tentoonstelling over de verdieping van de Nieuwe Waterweg of met een VR bril naar de haven van 2066 vliegen!

Speurneuzen gezocht!

Kom mee met de FutureLand Express naar het Maasvlaktestrand en doe een speurtocht met het hele gezin. Ga mee op expeditie naar het strand en de duinen met speurder Walter Langendoen. Ontdek de dieren in de haven en leer welke bedrijven er in de omgeving zijn. Misschien zie je wel een zeehond of de sporen van een zandhagedis!

Praktische informatie

Kosten voor de expeditie met speurtocht inclusief busvervoer zijn € 6,95 per persoon. Voor meer informatie en reserveren zie www.futureland.nl (externe link). Neem je verrekijker mee!

Gratis coole proefjes doen

De modernste haven van Europa, die barst van slimme techniek! Tijdens de herfstvakantie worden nieuwe technische proefjes voor kinderen georganiseerd. De leuke en leerzame proefjes doen kinderen samen met een enthousiaste voorlichter. Waar alles groot, groter, grootst is zijn er genoeg natuurkundige principes die je het beste ontdekt door ze zelf uit te voeren. Bijvoorbeeld hoe containers onder verschillende omstandigheden toch stabiel gestapeld kunnen worden. Deelname is geschikt voor kinderen vanaf de bovenbouw van het basisonderwijs. Experimenteren is leren!

Kinderworkshops

Beeldend kunstenaar en kunstdocent Joanna Smolarz (Kunstatelier het Kruithuis) geeft tijdens de herfstvakantie verschillende workshops voor kinderen. Ze beschildert met verschillende technieken – zoals aquarel, acryl, potlood en viltstiften – stenen die zij zelf verzamelt op het Maasvlaktestrand. Ook leert ze kleine zeedieren kleien en is er de mogelijkheid om een echt canvasdoek te beschilderen met grote containerschepen. Kosten zijn € 2,00 per workshop. Materiaal en begeleiding zijn inbegrepen.

Kidsquiz

Tijdens de herfstvakantie kunnen kinderen met hun ouders/begeleiders deelnemen aan een leuke en actieve presentatie met grappige film en quiz. Daarna gaan de kinderen met hun ouders zelf aan de slag: met een speurtocht op ontdekking in en om FutureLand. De speurtocht is er op twee niveaus: voor kinderen van 6-9 jaar en voor kinderen vanaf 10 jaar. Deelname aan de kidsquiz is gratis.

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.