Havenbedrijf verwelkomt nieuwe marktinitiatieven voor meer containerbundeling en kortere havenverblijftijd in Rotterdam


Het Havenbedrijf Rotterdam verwelkomt de initiatieven van onder meer BCTN, Kramer en Waalhaven Group voor een efficiënter vervoer van containers tussen de deepsea terminals in de Rotterdamse haven en het achterland.

BCTN bundelt vracht van zijn acht terminals in Nederland en België in Alblasserdam om van daaruit punt-punt diensten te varen naar de deepsea terminals op de Maasvlakte. Kramer en Waalhaven Group bundelen de lading op de eigen terminals in Rotterdam en bieden klanten dagelijkse punt-punt diensten aan tussen de Waal- en Eemhaven en de deepsea terminals op de Maasvlakte. Ook de deepsea terminals bieden nieuwe diensten aan in de haven zoals de Cool Port barge service van APM Terminals en de Intercity Barge van EGS en Danser.

De marktinitiatieven borduren voort op eerdere bundelinitiatieven die het Havenbedrijf ondersteunt op de West-Brabant Corridor (Tilburg-Oosterhout-Moerdijk-Rotterdam) en de Duisburg Corridor (Duisburg-Gorinchem-Rotterdam). Deze initiatieven in de haven hebben geleid tot callsizes die twee tot vier keer groter zijn dan voorheen, circa 40% kortere havenverblijftijd, nauwkeurigere aanlooptijden van binnenvaartschepen op deepsea terminals en 20% minder vrachtwagens op de weg.

Ronald Paul, COO van het Havenbedrijf: ‘Containerbundeling werkt. Ik geef een groot compliment aan onze partners in de markt die hun nek uitsteken om de bereikbaarheid van de Rotterdamse haven verder te verbeteren. Zij ervaren dat onderlinge afspraken maken lóónt voor hun klanten. De goede resultaten tot nu toe geven ons energie om door te gaan. Alle partijen aan tafel hebben zich gecommitteerd om komend jaar oplossingen te testen en te implementeren. Deze continue verbetering van de havenefficiency is een tastbaar resultaat van de afspraken die in het voorbije jaar zijn gemaakt tussen partijen in het zogeheten sectoroverleg Containerbinnenvaartketen’.

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.