Havenbedrijf Rotterdam en havenautoriteit Guangzhou ondertekenen samenwerkingsovereenkomst


Vertegenwoordigers van Havenbedrijf Rotterdam en de havenautoriteit van de Chinese haven Guangzhou hebben dinsdag 7 mei 2019 een samenwerkingsovereenkomst ondertekend in Guangzhou.

Beide organisaties gaan expertise en best practices delen op het gebied van havenbeheer. De samenwerking past in de strategische doelstellingen van Havenbedrijf Rotterdam om internationaal onze kennis en kunde te delen met andere havens en om koploper te zijn in de ontwikkeling van nieuwe markten.

De haven van Rotterdam geniet een goede internationale reputatie. Dit komt door de prima haveninfrastructuur, het sterke haven- en industriecomplex en de diversiteit van goederenstromen en industrie├źn. Er zijn meerdere manieren waarop Havenbedrijf Rotterdam zijn kennis en kunde deelt, onder andere via haalbaarheidsstudies, deelnemingen en het sluiten van samenwerkingsovereenkomsten, zoals met Guangzhou. Eerder sloot Havenbedrijf Rotterdam al samenwerkingsovereenkomsten met onder andere havensteden Shanghai, Shenzhen, Singapore, Tokyo en met de Thaise havenautoriteiten.

Net als Rotterdam is Guangzhou een veelzijdige haven die mede dankzij containeroverslag groot geworden is en nog steeds groeit. Guangzhou behoort tot de grootste containerhavens van de wereld met een overslag van circa 22 miljoen TEU in 2018. Ter vergelijking: in de Rotterdamse haven werd in datzelfde jaar 14,5 miljoen TEU overgeslagen.

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.