Havenbedrijf Antwerpen stelt Dominique Mathern aan als vertegenwoordiger voor Frankrijk


Om het belang van de Franse markt verder te onderstrepen en de inspanningen binnen deze regio uit te breiden, heeft het Havenbedrijf Antwerpen een tweede lokale vertegenwoordiger voor Frankrijk aangesteld.

Sinds 1 mei is Dominique Mathern vertegenwoordiger van de Antwerpse haven voor de lokale markt in Frankrijk. Samen met Marc Delbeke, die deze positie al sinds 2013 inneemt, zal hij de positie in Frankrijk verder versterken en uitbreiden.

Brede ervaring in transport en logistiek

Dominique heeft ruim 26 jaar ervaring in verschillende senior managementfuncties in de transport- en logistieksector. Voordat hij begon bij het Havenbedrijf Antwerpen, was hij Managing Director van CRYO Logistics, een niche expediteur gespecialiseerd in transport en opslag van cyrogeen gas, waar hij verantwoordelijk was voor de opstart en ontwikkeling van Cryo Logistics Belgium. Hij bouwde doorheen zijn professionele carrière een breed netwerk van contacten en relaties op die hij zal kunnen aanwenden in zijn nieuwe functie van havenvertegenwoordiger.

Belang van Frankrijk

De strategische ligging van Frankrijk als buurland biedt veel potentieel voor de logistieke sector. Antwerpen wordt sinds lange tijd aanzien als ‘de eerste Franse haven’ en wil deze perceptie ook behouden en nog verder versterken. De belangrijkste taak van Dominique zal er in bestaan om het lokaal commercieel netwerk uit te bouwen en regelmatig contact te houden met relevante verladers en intermodale actoren. Ook het detecteren van trafieken die in aanmerking komen voor modal/port shift, het uitwisselen van informatie tussen de Antwerpse havengemeenschap en de lokale stakeholders en het versterken van het ‘Port of Antwerp’-merk behoren tot zijn takenpakket.

Marc Delbeke is al sinds 2013 lokale vertegenwoordiger voor het Havenbedrijf in Frankrijk. Hij is vooral actief in de institutionele sector. Dominique zal hem nu dus versterken en de commerciële contacten in Hauts de France en Grand Est voor zijn rekening nemen.

Bron: Havenbedrijf Antwerpen

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.