Grote Duitse belangstelling voor Rotterdam Experience Tour


Op donderdag 27 september en vrijdag 28 september 2018 vindt de Rotterdam Experience Tour plaats.

Elke twee jaar organiseert het Havenbedrijf Rotterdam dit evenement voor verladers, expediteurs en logistieke dienstverleners uit Duitsland en Oostenrijk. Doel hiervan is om ondernemers uit deze landen persoonlijk te laten kennismaken met de haven van Rotterdam. Het programma biedt een gevarieerd palet van toespraken, excursies door de haven en een netwerk evenement aan boord van het ss Rotterdam. Aan de 2018 editie van Rotterdam Experience Tour nemen ruim honderd genodigden deel.

Allard Castelein, CEO van Havenbedrijf Rotterdam: “Duitsland is de grootse en belangrijkste economie van Europa. Rotterdam heeft de grootste haven van Europa. Wij zijn hét alternatief voor Duitse havens: snel, betrouwbaar, flexibel en innovatief en vooral ‘here to stay’. Daarom wil Rotterdam dé Hafen für Deutschland zijn”.

Traditioneel is de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen een belangrijke handelspartner voor de Nederlandse economie en de Rotterdamse haven. Het behoort tot de strategische speerpunten van het Havenbedrijf Rotterdam om deze handelsrelatie te verdiepen en verder uit te breiden naar de deelstaten Hessen, Baden-Württemberg en Beieren. Daarbij stimuleert het Havenbedrijf het vrachttransport via containerbinnenvaartschepen en trein aangezien deze vervoersmodaliteiten een milieuvriendelijk alternatief zijn voor wegtransport. Zo heeft het Havenbedrijf een stimuleringsregeling voor binnenvaartrederijen die containervracht bundelen. Ook heeft het Havenbedrijf zich sterk gemaakt voor meer spoorshuttle diensten tussen het Duitse achterland en Rotterdam.

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.