Groot transport Damen via Arctische route


Voor het eerst is een groot transport van Damen met de MV Tasmanic Winter verscheept vanuit China naar Rotterdam via de Arctische route.

De MV Tasmanic Winter is met 24 schepen aan boord langs de noordkust van Rusland gevaren, in plaats van de zuidelijke route. Dit kan zo’n acht dagen schelen in tijd. De schepen zijn op de Damen werven in Changde en Yichang gebouwd op voorraad, zodat klanten een zo kort mogelijke levertijd te hebben.

Aan boord is een selectie van de populairste sleepboten van Damen, waaronder ASD-sleepboten 2411, ASD-sleepboten 2009, ASD-sleepboten 3010 ICE, Stan Tugs 1606 en Stan Pontoons 4512. Naast een aantal andere kleinere sleepbootmodellen zijn er ook twee Stan Launches 804 en een Multi Cat 1506 aan boord.

Dit is de tweede batch-verzending van Damen dit jaar. In april arriveerde het SAL-heavy-lift schip MV Lone in Rotterdam vanuit Shanghai met 11 Damen Pontons aan boord, variërend in grootte van 41 tot 72 meter lang. Deze vorm van transport is zeer kosteneffectief en stelt Damen in staat om ervoor te zorgen dat haar klanten de scherpste prijzen ontvangen, tegen de kortst mogelijke levertijd.

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.