Gratis vaartochten, bustours, speurtochten en ‘De haven WERKT!’


Op zaterdag 1 juni pakt FutureLand uit.

Dan bestaat het informatiecentrum op de Maasvlakte van de Rotterdamse haven tien jaar. En wie jarig is, trakteert! Dus is FutureLand die dag open van 10.00 tot 22.00 uur, zijn alle tours op die dag gratis en staan de bezoekers tal van andere verrassingen te wachten. Verschillende foodtrucks met lekkernijen als friet, biologisch ijs en koffie bereid door een barista, staan op het terrein.

Barbara Kathmann – wethouder Economie – luistert de verjaardag van FutureLand op. Zij opent ’s middags samen met Allard Castelein, CEO van het Havenbedrijf, de nieuwe tentoonstelling ‘De Haven WERKT!’. Aansluitend is die tentoonstelling vanaf 14.00 uur door iedereen te zien. ‘De haven WERKT!’ toont bezoekers het economisch belang van de haven, in het oog springende havenontwikkelingen én het brede palet aan havenbanen. De haven biedt in héél Nederland werk aan een kleine 400.000 mensen.

Beroepskeuzetest

Robotisering, gebruik van big data en inzet van nieuwe energiebronnen vragen om bestaand én nieuw talent. Een beroepskeuzegame illustreert de bezoeker dat voor ieder talent wel een mooie baan in haven bestaat. De tentoonstelling is te zien tot mei 2020 en kwam tot stand met medewerking van Educatief Informatie Centrum Mainport Rotterdam (EIC).

Extra vaartochten

In de tien jaar van haar bestaan is FutureLand uitgegroeid van informatiecentrum over de bouw van Maasvlakte 2, tot één van de populairste toeristische attracties van Rotterdam en omstreken. FutureLand licht bezoekers voor over de haven van nu en de toekomst. Ieder jaar bezoeken ruim 100.000 havenfans FutureLand. De miljoenste bezoeker werd vorig jaar getrakteerd op een intiem etentje. In een glazen container werd gedineerd met de modernste terminals als decor. Op 1 juni wordt bezoek opnieuw verrast. Bovendien zijn alle attracties gratis: FutureLand Ferry; FutureLand Express; fossielenexpeditie; strandspeurtocht; kidsquiz; knutselworkshop. FutureLand is deze dag open van 10.00 tot 22.00 uur. Geïnteresseerden kunnen vanaf 20 mei reserveren via www.futureland.nl. Reserveren voor de attracties is noodzakelijk.

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.