Gratis rondvaarten North Sea Port tussen Gent en Terneuzen van start op zaterdag 9 februari


Zaterdag 9 februari 2019 starten de nieuwe, gratis rondvaarten tussen Gent en Terneuzen in het havengebied van North Sea Port.

160 passagiers beleven op het water dit deel van het havengebied.

In Gent stappen om 10 uur 80 mensen op het havenjacht Jacob Van Artevelde. Aan boord vertelt een gids hen over het belang van North Sea Port als 60 kilometer lang havengebied waar ruim 98.000 mensen werken in 525 bedrijven. Ze krijgen onderweg te horen wat er in de haven gebeurt zoals de overslag van schroot, meststoffen, zand en grind, fruit en groenten. Ook North Sea Port als energiehaven met de windmolenparken op de Noordzee en de daarvoor speciaal uitgeruste terminals komt aan bod, net als het hergebruik van afvalstoffen en grondstoffen. Ook op de maakindustrie (zoals staal, automotive en chemie), de biogebaseerde economie (met bijvoorbeeld de productie van biobrandstoffen) wordt ingegaan.

De passagiers zien vanaf het havenjacht vele bedrijven van dichtbij. Ze zien zeeschepen, binnenvaartschepen met onder meer containers passeren en ro/roschepen die goederen op wielen vervoeren.

Onderweg vaart het jacht uiteraard over de grens tussen Belgiƫ en Nederland. Een aanleiding om het verhaal over de grensoverschrijdende fusiehaven te vertellen.

Gent groet Terneuzen, Terneuzen groet Gent

De passagiers krijgen in Gent het gezelschap van de Gentse havenschepen Sofie Bracke. Bij aankomst in Terneuzen omstreeks 12.30 uur zal burgemeester Jan Lonink de passagiers en de schepen verwelkomen.

Om 13.30 uur vertrekt het jacht terug van Terneuzen richting Gent met 80 nieuwe passagiers aan boord.

Rondvaarten op zaterdagen

North Sea Port biedt bijna het hele jaar door op zaterdagen gratis rondvaarten aan van Gent naar Terneuzen en omgekeerd van Terneuzen naar Gent. De rondvaarten van Gent naar Terneuzen zijn vol geboekt. Voor de rondvaarten van Terneuzen naar Gent zijn er nog plaatsen vrij. De rondvaarten zijn gratis, inschrijven is echter wel verplicht. North Sea Port biedt voor deze rondvaarten in totaal 5.120 gratis plaatsen aan, verdeeld over 32 rondvaarten heen en evenveel terug.

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.