Gratis rondvaarten North Sea Port in Vlissingen van start op zaterdag 6 april


Zaterdag 6 april 2019 start North Sea Port ook in Vlissingen en Borssele voor het eerst met gratis rondvaarten.

Drie kwart van de beschikbare plaatsen en de helft van de rondvaarten zijn al vol.

Om 12.45 uur schepen 249 passagiers nabij het station van Vlissingen in op het schip ‘Denick II’ van de gelijknamige rederij. Het vaart door de sluis de Westerschelde op richting Sloehaven in Vlissingen en Borsele waar het in de havens/dokken vaart. De passagiers maken vanaf het water kennis met dit stuk van de haven. Ze zien de bedrijven, kades met kranen, materiaal en installaties voor de windparken op zee, loodsen waar goederen zijn opgeslagen en het lossen en laden van zee- en binnenvaartschepen.

De passagiers krijgen het gezelschap van de burgemeester van Vlissingen, Bas van den Tillaar.

Wel online inschrijven

Zeven van de veertien voorziene rondvaarten zijn reeds volzet. Er zijn nog 900 van de bijna 3.500 plaatsen vrij. Wie wil meevaren kan zich via de website van North Sea Port inschrijven (www.northseaport.com/rondvaarten). Particulieren kunnen tot maximum 10 personen inschrijven, vanaf 11 personen kan men als groep inschrijven. De rondvaarten vinden in april, mei en juni telkens op de eerste zaterdag van de maand plaats. In juli en augustus wordt er elke vrijdag gevaren. In september en oktober is dat opnieuw op de eerste zaterdag. Het schip is toegankelijk voor rolstoelen. Hulp- en geleidehonden worden toegelaten.

Rondvaarten op zaterdag en tijdens de Gentse Feesten

Als fusiehaven wil North Sea Port tijdens rondvaarten het hele havengebied laten zien. North Sea Port per schip bezoeken is een unieke ervaring. Sinds februari kan men al genieten van gratis rondvaarten van Gent tot in Terneuzen en, omgekeerd, van Terneuzen naar Gent. Die zijn wel allemaal volzet. Vanaf 6 april vinden er ook gratis rondvaarten plaats in het Vlissingse deel van North Sea Port.

Daarnaast zijn er ook weer tijdens de Gentse Feesten in juli gratis rondvaarten in het Gentse deel van North Sea Port. De inschrijvingen daarvoor starten begin juni.

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.