Getac blijft de grenzen van innovatie verleggen met eerste robuuste apparaten voorzien van volledig geïntegreerde LiFi-technologie


Getac staat al een aantal jaren vooraan op het gebied van LiFi-innovatie en was eerder al de eerste fabrikant die robuuste apparaten ontwierp met geïntegreerde LiFi via het gebruik van externe aansluitingen.

Nu is het bedrijf een stap verder gegaan door de technologie volledig in zijn apparaten in te bedden, waarmee opnieuw een primeur in de branche is bereikt.

Getac werkt voor dit project nauw samen met de Trulifi-technologie van Signify, met als doel LiFi-technologie naar zijn klanten te brengen. In de toekomst zullen verdere aankondigingen worden gedaan over de apparaten zelf en hun commerciële beschikbaarheid.

Gesteund door de Light Communication Alliance

Zowel Signify als Getac maken deel uit van de Light Communication Alliance (LCA), een gemeenschap van industrieleiders, onderzoekers en vernieuwers die geloven in de kracht van optische draadloze communicatie om de manier waarop organisaties verbindingen leggen en communiceren te transformeren.

De LCA begrijpt dat het bevorderen van lichtcommunicatie een gezamenlijke ecosysteembenadering vereist, waarbij leden nauw samenwerken om levensvatbare LiFi-technologie te onderzoeken, ontwikkelen en implementeren.

Signify Trulifi en robuuste technologie: De toekomst van veilige, betrouwbare communicatie

LiFi (Light Fidelity) technologie maakt gebruik van licht om gegevens te verzenden in plaats van radiofrequentie, wat het geval is bij traditionele technologieën zoals WiFi, LTE, 4G, 5G, enz. Deze innovatieve aanpak heeft meerdere voordelen ten opzichte van RF-gebaseerde technologieën, waaronder een extreem lage latentie, verbeterde privacy en beveiliging en een superieure verbindingskwaliteit, vooral in omgevingen waar RF wordt geweigerd.

Door deze voordelen te combineren met de betrouwbaarheid van de robuuste oplossingen van Getac, wordt een breed scala aan krachtige nieuwe toepassingen verkregen in sectoren waar professionals dagelijks onder moeilijke omstandigheden werken. Dankzij de minimale bekabeling die LiFi vereist, kunnen defensieprofessionals bijvoorbeeld binnen enkele minuten zeer veilige veldcommunicatienetwerken installeren. LiFi kan vooral nuttig zijn in omgevingen met RF-beperkingen of RF-geweigerde omgevingen en kan helpen bij de digitale transformatie in industrieën zoals industriële productie, waar men zich zorgen kan maken over RF-gebaseerde apparatuur die interfereert met veiligheidskritieke activiteiten.

“Getac erkent al lang het potentieel van LiFi-technologie om de manier waarop veel organisaties werken en communiceren fundamenteel te veranderen”, zegt Amanda Ward, EMEA Senior Director, Technology & Services bij Getac. “Door onze samenwerking met Signify zetten we ons volledig in voor het ontwerpen, produceren en inbouwen van innovatieve robuuste LiFi-oplossingen die onze klanten in staat stellen dit potentieel om te zetten in realiteit.”

“Sommige van de meest baanbrekende toepassingen en gebruiksscenario’s van LiFi bevinden zich in sectoren waar veeleisende werkomstandigheden vragen om robuuste oplossingen die een essentieel onderdeel zijn van de technologische uitdaging,” zegt Mark Gunther, Global Segment Leader LiFi Systems bij Signify. “Als wereldleider op het gebied van robuuste computers en medelid van LCA is Getac de ideale partner om ons te helpen de kracht van licht te benutten om het leven te verlichten en de wereld te verbeteren.”

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.