Fortino Capital zet zijn groei voort en benoemt Ida Kuijken tot Partner en Frank van Vliet tot Operationeel Adviseur


Fortino Capital Partners, een van de leidende technologie-investeerders, heeft 4 nieuwe senior teamleden benoemd in België, Nederland en Duitsland:

Ida Kuijken als Partner in Nederland, Frank van Vliet als Operationeel Adviseur in het Nederlandse kantoor, Jeroen Van Godtsenhoven als Partner in België en Matthias Kläsener als Operationeel Adviseur in België en Duitsland.
“We zijn blij om Ida en Frank te verwelkomen in het bedrijf”, zegt Duco Sickinghe, Managing Partner van Fortino Capital. “Beiden hebben een geweldige staat van dienst. We kunnen niet wachten om met hen samen te werken als ze hun strategische posities innemen. Ze zullen ons team versterken en helpen om onze aanwezigheid in Nederland verder uit te bouwen. Ik heb er vertrouwen in dat hun vaardigheden ons in staat zullen stellen om ondernemers te blijven helpen groeien tijdens hun volgende fase.”

Ida Kuijken heeft 15 jaar ervaring in fusies en overnames, private equity en strategisch investeren. De laatste jaren werkte ze als hoofd fusies en overnames (M&A) voor OLX, de marktplaats-divisie van Prosus. Daardoor heeft ze uit de eerste hand ervaring opgedaan in een zeer internationale software- en dienstenontwikkelingsomgeving. In deze hoedanigheid was ze verantwoordelijk voor het overzien van end-to-end M&A-activiteiten. Ze stond ook mede aan de wieg van Connected Capital, een B2B SaaS-investeringsmaatschappij in Nederland.

“Werken bij Fortino Capital is een geweldige kans. In de groeifase van een onderneming speelt de investeerder een sleutelrol en kan hij of zij veel waarde toevoegen. Ik denk dat een succesvolle samenwerking met de oprichters begint met een gezamenlijke visie, een persoonlijke klik en een goed begrip van wat de andere partij inbrengt. Fortino Capital is een investeerder die echt wil begrijpen wat ondernemers nodig hebben voor hun volgende groeifase, om zo optimaal voorbereid te zijn op verdere ondersteuning”, zegt Ida Kuijken. “Bij Fortino is de mix van professionals met zowel een achtergrond in software als in investeringsstrategie erg inspirerend.”

Frank van Vliet is aangesteld als Operationeel Adviseur. Hij is een doorgewinterde executive met een succesvol track record in het omvormen en laten groeien van bedrijven in (inter)nationale SaaS-omgevingen in meerdere sectoren. Hij toonde sterk leiderschap in het aansturen van organische en niet-organische winstgevende groei van lokale en internationale softwarebedrijven. Daarvoor werkte hij als Managing Director van Wolters Kluwer Tax & Accounting Nederland.

“Ik kijk ernaar uit om de groei van Fortino’s uitzonderlijke B2B-software te versterken”, zegt Frank van Vliet. “Ik verheug me erop om de waarden van het bedrijf – innovatie en operationele uitmuntendheid – te versterken, en tegelijkertijd een team van zeer bekwame, enthousiaste en gemotiveerde mensen te inspireren en op te bouwen.”

Uitbreiding in België en Duitsland

Aangezien Fortino Capital groeit, heeft het bedrijf ook het Belgische kantoor uitgebreid, met de benoeming van Jeroen Van Godtsenhoven als Partner en Matthias Kläsener als Operationeel Adviseur voor zowel België als Duitsland.
Van Godtsenhoven bekleedde verschillende leidinggevende posities bij SAS in de Benelux en Duitsland. Meer recent heeft hij als General Manager leidinggegeven aan de EMEA-organisatie van C3 AI en direct bijgedragen aan sterke resultaten en een succesvolle beursgang op de NYSE.

Matthias Kläsener is benoemd tot Operationeel Adviseur voor zowel België als Duitsland. Hij heeft een lange en gedegen ervaring in de IT. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring als senior executive in de software- en informatietechnologie-industrie. Meest recent was hij COO van proALPHA (ERP Software) en CEO van Corporate Planning (CPM software). Zijn uitstekende netwerk in de sector zal van grote waarde zijn voor Fortino Capital.

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.