Foppen en Klaas Puul fuseren en gaan verder als Dutch Seafood Company


De aandeelhouders van Foppen Groep B.V. te Harderwijk en Klaas Puul Beheer B.V. te Volendam hebben op maandag 11 juni 2018 overeenstemming bereikt over een fusie van beide bedrijven.

Zowel Foppen als Klaas Puul zijn gerenommeerde bedrijven in de verwerking van zalm en garnalen en kennen als familiebedrijven een lange geschiedenis in de voedselverwerkingsindustrie. De organisaties bestaan dit jaar respectievelijk 100 en 50 jaar.

De huidige managementteams van Foppen en Klaas Puul gaan onder leiding van de nieuwe CEO, André van der Padt, de combinatie leiden. “Met het samengaan van deze twee mooie organisaties hebben wij een sterkere positie en kunnen wij onze klanten nog beter bedienen. Door onze gezamenlijke kennis en ervaring toe te passen in onze processen kunnen wij nog beter inspelen op de marktwensen en -kansen”, aldus Van der Padt.

“Door de fusie met Klaas Puul hebben wij een grotere innovatiekracht en toegang tot een veelzijdig aanbod op de wereldmarkt. Hierdoor kunnen wij onze klanten ook in de toekomst kwalitatief hoogwaardige zalm- en garnalenproducten blijven bieden, waarbij altijd de hoogste standaard in voedselveiligheid en een consistente productiekwaliteit voorop staat”, aldus Jan Foppen.

Sander van den Berg, CEO van Klaas Puul: “Onze nieuwe productiefaciliteiten voor de verwerking van garnalen in Volendam en Edam bieden de combinatie flexibiliteit en extra productiecapaciteit, waardoor er ruimte is voor verdere ontwikkeling van ons product- en klantportfolio op zowel nationaal als internationaal niveau”.
De directies verwachten, onder voorbehoud van goedkeuring van de Ondernemingsraad van Klaas Puul en Autoriteit Consument & Markt, in augustus 2018 de fusie volledig af te ronden en verder te gaan onder de naam ‘Dutch Seafood Company’. Inmiddels zijn alle medewerkers, klanten en stakeholders geïnformeerd over dit voorgenomen besluit.

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.