Europees overzicht van milieuzones en dieselverboden


Na een overvloed aan misleidende informatie is er eindelijk een uitgebreid cartografisch overzicht van dieselverboden en milieuzones in 350 steden in 8 landen beschikbaar.

Gezien de hoeveelheid informatie over dieselverboden en milieuzones zones is het voor Europese chauffeurs moeilijk om op de hoogte te blijven van alle beleidswijzigingen door het continent. Carpardoo , expert in auto-onderdelen en accessoires, heeft een actueel overzicht samengesteld van Europese steden met toegangsbeperkingen. De kaart presenteert de regelgeving in een gemakkelijk in te voegen formaat en zorgt voor een duidelijke vergelijking tussen Nederland en steden in heel Europa.

De ontwikkeling van Europese milieuzones is voor bestuurders van bepaalde voertuigen een zorgwekkende ontwikkeling, aangezien het de toegang beperkt tot cruciale delen van de stad. Echter laat de studie zien dat de verboden vooral bedoeld zijn voor grotere voertuigen zoals vrachtwagens en bussen – nieuwere diesels (Euro 3 – Euro 6, na 2000 gebouwd) hebben de dans grotendeels ontsprongen. De maatregelen worden ook vaak beperkt tot de meest centrale, drukke straten, in plaats van de gehele stad als geheel.

In Nederland wil Amsterdam ervoor zorgen dat openbare bussen emissievrij zijn tegen 2026, en is de stad van plan om in 2020 striktere eisen aan vrachtwagens te stellen. Waarschijnlijk worden vergelijkbare maatregelen door meer Europese steden worden overgenomen. Het communiceren van deze maatregelen is dan ook een van de uitdagingen van de EU.

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.