Eerste Zijderoutetrein komt aan in Haven van Antwerpen


Op zaterdag 12 mei is de eerste exclusief voor Antwerpen bestemde Zijderoutetrein aangekomen.

De goederentrein, die op 26 april was vertrokken vanuit de Chinese havenstad Tangshan, werd officieel onthaald in de Antwerpse haven. Deze rechtstreekse treinverbinding tussen China en Antwerpen maakt deel uit van het transnationale Chinese ‘Belt and Road Initiative’ waarmee China de handelsroutes van de oude Zijderoute vanuit Azië naar Europa wil laten heropleven.

‘Belt and Road Initiative’

De trein kadert binnen het ‘Belt & Road Initiative’ (BRI), het ambitieuze ontwikkelingsprogramma van de Chinese President Xi Jingping. Dit voorziet een verhoogde Euro-Aziatische connectiviteit middels grote infrastructuurwerken en herstel van de ‘Zijderoute’, de historische handelsroute tussen Europa en het Verre Oosten dat naast de traditionele maritieme verbinding een efficiënte landbrug-verbinding beoogt.

Eerste rechtstreekse treinverbinding van China met Antwerpen

De trein is op 26 april vanuit de Chinese havenstad Tangshan vertrokken en via de grensovergang Alashankou, Kazachstan, Wit-Rusland, Polen en Duitsland gereisd om, na 16 dagen en een afstand van 11.000 km, aan te komen op de eindbestemming, de haven van Antwerpen. Dit is de allereerste trein die rechtstreeks vanuit China naar Antwerpen komt.

De dienst is een initiatief van Tangshan City & Tangshan Port, in samenwerking met de Chinese staatsrederij Cosco Shipping Lines en de Chinese Spoorwegen (CRCT).

De ontvanger van de lading is Cosco Shipping Belgium, die zorgt voor doorvervoer naar de uiteindelijke klanten. De trein heeft een totale belading van 34 containers met industriële mineralen die gebruikt worden in verschillende industrieën en producties, zoals papier- en keramiekproductie, tandpasta en cosmetica. Deze worden gelost bij Euroports die ze zal overbrengen naar hun bulkterminal en verder zal distribueren in Europa.

Bron: Havenbedrijf Antwerpen

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.