Eerste schip maakt grote oversteek van Antwerpen naar Braziliaanse haven Porto do Açu


Vorige week ging de BBC Amethyst voor anker in Porto do Açu, Brazilië.

Het eerste schip dat vanuit Antwerpen de grote oversteek maakte naar de Braziliaanse zeehaven. Een prestatie voor Port of Antwerp International en de lokale partners die investeerden in de Braziliaanse haven en de handel met Antwerpen daarmee stimuleren. Brazilië, de grootste economie van Latijns-Amerika en nummer 7 van de wereld is een handelspartner van formaat voor de haven van Antwerpen.

De eerste lading?

Een Siemens stoomturbine, onmisbaar voor de nieuwe thermo-elektrische energiecentrale van Gás Natural Açu Ltda (GNA). Een samenwerkingsverband tussen Siemens, BP en Prumo Logistica (moederholding Porto do Açu), gericht op de omvorming van LNG tot elektriciteit. Met een capaciteit van 3 Gigawatt zal de centrale zo’n 14 miljoen gezinnen van stroom voorzien. GNA kan met de huidige milieuvergunning nog uitbreiden tot capaciteit van 6,4 GW. Het project maakt deel uit van het grootste LNG-naar-elektriciteitscomplex in Latijns-Amerika.

De stoomturbine voer eerst per binnenschip vanuit Mülheim, Duitsland, naar de Katoen Natie-terminal in Antwerpen. Daar werd de turbine samen met andere omvangrijke onderdelen geladen in het ruim van de BBC Amethyst.

Bron: Havenbedrijf Antwerpen

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.