Eerste National Partner Nederlandse Paviljoen EXPO 2020 Dubai onthuld


De eerste ‘National Partner’ van het Nederlandse paviljoen op de EXPO 2020 in Dubai is bekend.

Van Oord zal een actieve rol spelen in het Nederlandse paviljoen tijdens de wereldtentoonstelling. De partnerovereenkomst werd getekend door Hans Sandee, de Nederlandse consul-generaal en commissaris-generaal EXPO 2020 Dubai en Koen Sweers, Area Manager bij Van Oord.

De officiële ondertekening vond plaats tijdens een bezoek aan het Dubai Harbour Masterplan-project: een project waar Van Oord op dit moment aan werkt. Van Oord is al jaren prominent aanwezig in het Midden-Oosten: één van hun bekendste waterfront- en infrastructuurprojecten is het grootschalige Palm Jumeirah in Dubai.

Hans Sandee, Nederlandse consul-generaal en commissaris-generaal EXPO 2020 Dubai is verheugd:

‘We zijn erg blij met Van Oord als onze eerste National Partner van de Nederlandse deelname aan de EXPO 2020. Met hun indrukwekkende staat van dienst in de waterbouw en hun permanente aanwezigheid in het Midden-Oosten is Van Oord een belangrijke partner voor het Nederlandse paviljoen. Samen met Van Oord zullen we Nederlandse oplossingen, kennis en expertise voor een duurzame toekomst goed over het voetlicht kunnen brengen tijdens het evenement.’

Ook Koen Sweers, Area Manager bij Van Oord, kijkt uit naar de mogelijkheden die de Nederlandse deelname aan EXPO 2020 Dubai biedt: ‘Wij zien onze rol als National Partner van het Nederlandse paviljoen op de EXPO 2020 als de perfecte kans om onze marktkennis en expertise op het gebied van waterbouw en energie-infrastructuur te laten zien. Ook kijken we ernaar uit om onze zeer gewaardeerde opdrachtgevers uit de hele wereld te ontmoeten in Dubai.’

Over een jaar wordt het Nederlandse paviljoen op de wereldtentoonstelling geopend, dat geheel in het teken staat van innovatieve oplossingen op het gebied van water, energie en voedsel. Nederlandse bedrijven, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties hebben veel kennis en expertise in huis op deze thema’s en kunnen dus een belangrijke rol spelen bij oplossingen die leiden tot een duurzamere wereld. De wereldtentoonstelling en het Nederlandse paviljoen zijn van oktober 2020 tot april 2021 open voor bezoekers.

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.