Een groene toekomst vormgeven: De inaugurele gH2 Investor Day van Hydrom toont de waterstofmijlpalen en investeringsmogelijkheden in Oman


Nu de wereldwijde energiemarkten zich richten op duurzame oplossingen, organiseert Hydrom, de groene waterstof-orkestrator van het Sultanaat van Oman, in december van dit jaar zijn eerste “gH2 Investor Day”.

Deze opent de deuren voor geselecteerde potentiële partners en industrieleiders die zich willen verzekeren van een voorsprong als pionier in de groene waterstofsector. Het evenement zal belangrijke belanghebbenden uit de hele wereld samenbrengen om getuige te zijn van de vooruitgang van Oman en nieuwe strategische investeringsmogelijkheden te verkennen binnen een van ’s werelds meest veelbelovende waterstofmarkten.

De gH2 Investor Day van Hydrom geeft een uitgebreide update over de voortgang van het Sultanaat op het gebied van groene waterstof, met belangrijke projecten en initiatieven, naast de plannen van Oman voor de derde veilingronde, die begin 2025 wordt verwacht. Deelnemers krijgen ook een update over een baanbrekende samenwerking voor vloeibare waterstof, gemarkeerd door een gezamenlijke studieovereenkomst met de Haven van Amsterdam. De overeenkomst werd ondertekend tijdens COP28 met als doel ’s werelds eerste route voor vloeibare waterstof op commerciële schaal vanuit Oman tot stand te brengen en het land te positioneren als een wereldwijde hub voor de export van groene waterstof.

Tot nu toe heeft Hydrom met succes acht grootschalige groene waterstofprojecten binnengehaald met consortia van 22 internationale bedrijven, die samen meer dan 49 miljard dollar hebben geïnvesteerd. Deze projecten zijn een belangrijke stap op weg naar de ambitieuze doelstelling van Oman om tegen 2030 jaarlijks tot 1,5 miljoen ton groene waterstof te produceren. Om deze groei duurzaam te ondersteunen, lanceerde Hydrom een multi-sector programma dat 26 vooruitstrevende initiatieven heeft opgeleverd om de veerkracht en schaalbaarheid van de sector te garanderen. Deze initiatieven omvatten cruciale gebieden zoals vergunningen, logistiek, personeelsontwikkeling en lokale inhoud, zodat de basis voor een volledig geïntegreerd, efficiënt waterstofecosysteem is gelegd. Een van de resultaten van het programma is de invoering van een “enkelvoudig vergunningensysteem” om goedkeuringen door regelgevende instanties te stroomlijnen, terwijl gedeelde infrastructuurtrajecten de optimalisatie van hulpbronnen verbeteren en de kosten voor ontwikkelaars verlagen.

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.