ECT en Cabooter Group starten samenwerking in Venlo


ECT en Cabooter Group gaan samenwerken om het railvervoer van en naar Venlo beter te kunnen afhandelen.

Vanaf dinsdag 19 juni doen de treinen van European Gateway Services (EGS), een onderdeel van ECT, vanuit Rotterdam ook de terminal van de Cabooter Group in Venlo aan. In totaal zullen er drie treinen per week op deze terminal geladen en gelost worden. De lading betreft zowel import als export.

De samenwerking zorgt voor een uitbreiding van de terminalcapaciteit in Venlo. De huidige terminal van ECT in Venlo, Hutchison Ports Venlo, krijgt hierdoor meer ruimte om containers af te handelen. Hans Cabooter, CEO van de Cabooter Group: “De samenwerking met ECT en Hutchison Ports Venlo helpt Rotterdam beter te ontsluiten richting achterland doordat er meer capaciteit ontstaat. Het bevestigt het belang van Venlo als logistiek knooppunt. Dit is goed voor de regio Venlo en is goed voor Rotterdam. “

Leo Ruijs, CEO van ECT: “Venlo is van oudsher een voor ons belangrijk onderdeel van het netwerk van European Gateway Services. Middels deze samenwerking kunnen we de positie van Venlo verder uitbouwen.”

EGS richt zich op dit moment op de maritieme lading van en naar de Rotterdamse haven. De samenwerking met Cabooter zorgt ervoor dat er meer ingezet kan worden op continentale lading naar met name Zuid- en Oost Europa.

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.