EAGLE-ACCESS BV bouwt eerste prototype


EAGLE-ACCESS BV (EA) heeft voor het offshore overbrengen van mensen en goederen, het EAGLE-ACCESS Systeem ontwikkeld.

Het eerste prototype wordt gereed gemaakt voor productie. September 2019 zijn de sea trials gepland en wordt het prototype in gebruik genomen.

Het overzetten van mensen en goederen naar windmolens en platforms op zee is erg kostbaar en vaak ook nog beperkt mogelijk vanwege slechte weersomstandigheden. Het EAGLE-ACCESS systeem biedt hiervoor een oplossing. Vanuit de vraag naar kostenreductie in de offshore markt heeft EA een systeem ontwikkeld dat een aantal voordelen biedt ten opzichte van huidige offshore access systemen. Het EAGLE-ACCESS systeem is, in tegenstelling tot de huidige generatie access systemen, volledig elektrisch aangedreven waardoor grote hydraulische powerpacks en generatoren overbodig zijn. De bouwkosten van het systeem zijn daarmee lager en ook de operationele kosten zullen hierdoor significant lager uitvallen. Bovendien is de installatie op het dek van de onderhoudsschepen veel kleiner wat een minimale beperking van het dek gebruik betekent. Dit maakt de inzet van kleinere Platform Supply Vessels mogelijk. Andere voordelen zijn het grote bereik van het systeem, van zeeniveau tot 25 meter hoogte en het lage gewicht van 17 ton.

Het EAGLE-ACCESS systeem kenmerkt zich door het lager operationele kosten, gebruiksgemak, het geringe gewicht en de snelle return on investment.

Van Halteren Groep investeert in EAGLE-ACCESS BV

De Van Halteren Groep heeft 18 september jl. een overeenkomst getekend met EA BV en bevestigt hiermee de reeds getoonde interesse en vertrouwen. Het bedrijf uit Bunschoten wordt hiermee investeerder en aandeelhouder en zal ondersteunen bij de realisatie van de eerste systemen.

De Van Halteren Groep is een Nederlands familiebedrijf met verschillende activiteiten in de maakindustrie. Het bedrijf is actief in de sectoren Hoogspanning, Defensie en Toelevering. Bij de Van Halteren Groep werken ongeveer 400 medewerkers in Nederland, Polen en Vietnam.

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.