Dometic zet volgende stap in duurzaamheidsstrategie


Dometic zet volgende stap bij de implementatie van haar duurzaamheidsstrategie.

Alle productiefaciliteiten in Europa draaien nu op 100% duurzame elektriciteit. De reductie van de uitstoot komt overeen met die van ongeveer 1.000 personenauto’s in een jaar. Dit is een stap in de richting van één van de nieuwe doelen om productiefaciliteiten volledig van duurzame elektriciteit te voorzien.

Als pionier op het gebied van Mobile Living zet Dometic zich in om duurzaamheid in de branche te stimuleren. Door innovatieve, duurzame, koolstofarme producten aan te bieden die inspireren tot een actief, comfortabel en verantwoord leven in de buitenlucht, draagt Dometic bij aan een duurzamere wereld en stelt het mensen in staat om te genieten en de natuur te verkennen – lokaal en verder.

Om haar betrokkenheid te tonen, is Dometic de volgende fase ingegaan bij de implementatie van de duurzaamheidsstrategie van het bedrijf. Het plan strekt zich uit over de komende drie jaar tot 2024.

Energie-efficiëntie bij de productie en de productgebruiksfase zijn lange tijd belangrijke milieudoelstellingen geweest bij Dometic met als hoofddoel het verminderen van de klimaatimpact van van Mobile Living. Eén van de nieuwe doelen in het nieuwe plan is om productiefaciliteiten volledig van duurzame elektriciteit te voorzien. Het doel voor 2030 is om de CO2-uitstoot met 50% te verminderen ten opzichte van de netto-omzet.

Als gevolg hiervan draaien alle productiefaciliteiten van Dometic in Europa nu voor 100 procent op duurzame elektriciteit. De CO2-uitstoot die wordt voorkomen door over te stappen op duurzame elektriciteit op alle Europese locaties komt overeen met die van ongeveer 1000 personenauto’s gedurende een jaar (of 572.000.000 opgeladen smartphones). We blijven ons inspannen om oplossingen te vinden om alle productiefaciliteiten wereldwijd van duurzame elektriciteit te voorzien.

Sinds het tussentijdse rapport over Q1 van 2021 rapporteert Dometic elk kwartaal de voortgang van de klimaatdoelstellingen en drie andere duurzaamheidsdoelen. Vanaf 2021 zijn deze duurzaamheidsdoelstellingen geïntegreerd in het Long-Term Incentive-programma voor het groepsmanagement. Hun doelen zijn het verlagen van de CO2-uitstoot, het letselpercentage en een hoger percentage vrouwelijke managers.

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.