Defensie tekent contract voor 1.400 containersystemen


Defensie schaft 1.400 containersystemen aan voor de nieuwe Scania-vrachtwagens.

Het gaat om zogenoemde 20 feet-containers die achterop de 100kN vrachtauto’s worden geplaatst. Defensie tekende gisteren het contract met leverancier Marshall Land Systems uit Cambridge (Groot-Brittannië). De levertijd loopt van 2019 tot en met 2024.

De containers zijn voor de gehele krijgsmacht en het gaat om de volgende typen:

– Command & control
– Communicatie
– Onderhoud en goederenopslag

Deze typen kennen verschillende varianten. Zo is er van de command & control-container een uitschuifbare versie met een vloeroppervlakte van 36 m2. De meeste containers hebben een airco installatie en zijn beveiligd tegen schadelijke straling van buitenaf.

Onderhoud

Direct na de levering van de 1e containers gaat ook het prestatiecontract voor het onderhoud in. Dat werd eveneens vandaag getekend en geldt in ieder geval 10 jaar. Het houdt in dat de leverancier verantwoordelijk is voor de kwaliteit van het onderhoud, behalve tijdens missies.

Marshall Land Systems leidt Defensiemonteurs op om samen met hen het onderhoud uit te voeren. Tijdens missies doen de defensiemonteurs dit zelfstandig. Het prestatiecontract verzekert Defensie van bepaalde levertijden van reservedelen. Ook zorgt de leverancier voor de beschikbaarheid van een minimaal aantal systemen.

Bron: Defensie

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.