De ABT onder de campers


Met de XNH heeft ABT een voertuigconcept dat een echte primeur is in de meer dan 125-jarige geschiedenis van het bedrijf.

Het is de eerste camper van het Beierse bedrijf. Samen met gerenommeerde partners in de branche worden in totaal 500 VW T6.1’s uitgebreid tot camper omgebouwd met veel unieke details en eigenschappen. “In dit segment vind je nauwelijks een voertuig dat moderner en kwalitatief beter is”, zegt bedrijfsleider Hans-J├╝rgen Abt enthousiast over de ombouw tot campers: “De naam ABT XNH van het complete voertuig staat voor ‘Explore New Horizons’.

We richten ons tot al diegenen die hun horizon willen verbreden en voor wie zowel in het dagelijks leven als in de vrije tijd maximaal comfort de ultieme vorm van vrijheid is.” De camper is voor het eerst live te zien tijdens de f.r.e.e. op stand 131 van verkooppartner Autohaus Schweiger in hal B4. De grootste reis- en vrijetijdsbeurs van Beieren vindt plaats van 22 t/m 26 februari 2023.

In termen van exclusiviteit en lichtgewicht constructie kan de ABT XNH zeker concurreren met andere legendarische en volledig uitgeruste voertuigen van het gerenommeerde Beierse bedrijf. ABT Sportsline heeft immers al veel ervaring met de Multivan, een van de bestsellers in het tuningprogramma. In het geval van de XNH omvat het assortiment een grill aan de voorkant, strips aan de voorkant, achterkant en zijkanten en een opvallende folieafwerking met contourlijnen. Echt opvallend zijn echter de 18-inch XNH-velgen in edel glanzend zwart met Goodyear Eagle F1-banden. Als middelpunt is vooral de ombouw tot camper baanbrekend.

Het interieur van de ABT-camper, die aangedreven wordt door een 150 pk (110 kW) dieselmotor, is ontworpen door VANING GmbH. De ABT XNH scoort met een even functionele als nobele designinrichting en is hoogwaardig afgewerkt. Voor de oppervlakken ontmoet krasbestendig en onderhoudsvriendelijk HPL de handmatig geselecteerde platen van echt hout. De “wandbekleding” bestaat uit huiselijk afgewerkt en lichtgewicht GVK lijstwerk. De montage van alle componenten wordt uitgevoerd door Volkswagen Group Services GmbH.

Naast vijf zitplaatsen beschikt de camper over een ruime keuken met een dubbele inductiekookplaat, koelkast en eettafel. Aan de achterkant is de camper bovendien uitgerust met een uittrekbare buitenkeuken met gasfornuis. Het bedrijf is bijzonder trots op de zelfvoorzienende stroomvoorziening op basis van fotovoltaïsche modules. Voor het opslaan van stroom is de camper uitgerust met een lithiumbatterij. De uiterst doeltreffende warmte-isolatie van schapenwol en het gebruik van gerecycled materiaal zorgen ervoor dat ook milieuvriendelijkheid in de specificaties van de ABT XNH staat. Hierdoor voelt de binnentemperatuur comfortabel aan en hoeft er minder verwarmd te worden.

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.