Damen tekent opnieuw voor drie jaar als founding partner van Nederlands Dans Theater


Het langdurige partnerschap tussen Damen Shipyards Group en Nederlands Dans Theater (NDT) zet voort.

Damen tekent na tien jaar wederom voor een driejarig founding partnerschap met het dansgezelschap.

Kommer en Josine Damen zijn al lang bewonderaars van de gepassioneerde, internationale, innovatieve en dynamische geest van Nederlands Dans Theater. Deze kwaliteiten vormen ook het hart van de Damen Shipyards Group, en daarom was hun steun aan Nederlands Dans Theater een bijzonder lonende onderneming. “Wij zijn buitengewoon trots op de langdurige samenwerking met Nederlands Dans Theater. De verbluffende techniek van de dansers, gecombineerd met de eindeloze energie en voortdurende vernieuwing van het gezelschap, blijft ons en de wereld verbazen” aldus Kommer en Josine Damen.

Voor NDT is de voortzetting van dit partnerschap ook van grote betekenis. Dankzij de significante steun, krijgt NDT de kans haar rol als vooraanstaand gezelschap in zowel binnen- als buitenland te blijven vervullen. In de hoogtijdagen van subsidietekorten in kunst en cultuur werd NDT, en veel andere culturele organisaties, genoodzaakt nieuwe vormen van cultureel ondernemerschap te onderzoeken en uitvoeren. Met deze gedachte werd Damen Shipyards Group in 2008 First Founding Partner van NDT en daarmee een van de belangrijkste sponsoren van het gezelschap.

“Damen is onze grote steun en toeverlaat, we delen een lange en boeiende geschiedenis; al sinds jaar en dag zijn Kommer en Josine Damen nauw betrokken bij Nederlands Dans Theater”, aldus Janine Dijkmeijer – algemeen directeur Nederlands Dans Theater. “Eerst als bewonderaars, later enkele jaren als bestuurslid en nu alweer tien jaar als First Founding Partner. Zij horen als vanzelfsprekend bij de NDT familie. We zijn daarom bijzonder verheugd dat we onze relatie voortzetten en kijken uit naar alle mooie dingen die we verder samen gaan beleven”.

Ook voor Paul Lightfoot, artistiek directeur van NDT, is de verlenging van dit partnerschap een bijzondere stap: “NDT streeft er voortdurend naar zijn eigen grenzen te verleggen. Dit doen we door onze creativiteit optimaal te benutten. Daarom zijn we erg dankbaar voor de enorme steun die we hebben gekregen van Damen Shipyards – een innovatieve en creatieve onderneming. We hebben echt een speciale connectie met elkaar en, hoe verrassend onze relatie ook mag lijken, het samengaan van onze respectievelijke krachten heeft zowel Damen als NDT enorm veel vreugde gebracht. We zijn verheugd om met deze bijzondere uitwisseling onze samenwerking te verankeren en verder uit te breiden!”

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.