Damen Shipyards Group rapporteert nettoverlies voor 2018


Damen Shipyards Group heeft voor 2018 een nettoverlies van 17 miljoen euro geboekt.

Het is de eerste keer in 15 jaar dat de Nederlandse scheepsbouwer verliezen heeft aangekondigd. Damen meldt dat haar financiële situatie voortkomt uit een aanhoudende periode van moeilijkheden in een aantal maritieme sectoren en investeringen die het voor de toekomst heeft gedaan.
 
Het bedrijf kampt met tegenvallende orders. Een stevige concurrentie in de sleepboten markt, een belangrijke markt voor Damen, zorgde voor een druk op de prijzen. En de groep heeft de verliezen opgeslokt van de overgenomen bedrijven Verolme, Curaçao en Mangalia Roemenië.

Een andere factor is een grote order voor de bouw van 12 mijnenjagers voor de Nederlandse en Belgische marine, die zij verloren hebben aan een consortium onder leiding van het Franse Naval Group. Een project van 2 miljard euro.

Réne Berkvens, CEO Damen Shipyards Group: “Het is een teken van de kracht van ons bedrijf, dat het blijft investeren in deze moeilijke tijden. Damen, als een familiebedrijf, heeft een langetermijnvisie en blijft vooruit plannen met het volste vertrouwen in betere tijden in de toekomst. Naast de voorbereiding hierop via een programma voor continue acquisitie en ontwikkeling van faciliteiten, vinden wij het cruciaal dat we blijven investeren in ons personeel en in het behoud van werkgelegenheid. Alleen op deze manier kunnen we er zeker van zijn dat, wanneer de markten uiteindelijk herstellen, zowel Damen als Nederland hun toegang behouden tot de vaardigheden en kennis die nodig zijn om een ​​succesvolle scheepsbouwindustrie te behouden. “

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.