Bredase kinderen opnieuw gezicht van verkeerscampagne


Op twee nieuwe plekken in de gemeente zijn vanaf 8 maart Bredanaars te zien op levensgrote verkeersborden.

Zowel omwonenden van de Weerijssingel als leerlingen van basisschool de Wegwijzer in Teteringen stelen de show op hun ‘eigen’ verkeersborden. Hiermee brengen ze de snelheidslimiet van 30 kilometer per uur onder de aandacht bij automobilisten. De gemeente plaatste de verkeersborden: zo werken we samen aan een verkeersveiliger Breda.

Afgelopen jaar trapte de gemeente de eerste verkeerscampagne af met borden van buurtbewoners uit Doornbos-Linie. Basisschool de Wegwijzer spotte deze borden en zag een mooie kans voor de Burgemeester Verdaasdonkstraat, die grenst aan de straat waar de school gevestigd is. Ook de omwonenden van de Weerijssingel waren enthousiast over dit initiatief en contacteerden de gemeente om de borden in hun eigen straat te plaatsen.

Wethouder Daan Quaars (Mobiliteit): “Verkeersveiligheid is altijd belangrijk, en al helemaal als het gaat om straten rond scholen. Wat ik gaaf vind, is dat we deze verkeersborden samen met Bredanaars hebben gemaakt. Deze campagne spreekt mensen zo extra aan. Zo maken we het verkeer in Breda weer een stukje veiliger!”

Levensgrote verkeersborden

Hoewel de maximale snelheid in beide straten 30 kilometer per uur is, houden veel automobilisten zich hier niet aan. Daarom ging de gemeente een samenwerking aan met Bredanaars. Op de verkeersborden staan inwoners op ware grootte afgebeeld, met naast hen de maximale snelheid. De herkenbare gezichten van deze Bredanaars zorgen ervoor dat de verkeersborden opvallen én meer indruk maken.

Ongemerkt te hard

Hoewel de meeste mensen zich aan een snelheidslimiet willen houden, is dit niet altijd zichtbaar in hun gedrag. Uit onderzoek blijkt dat veel hardrijders aangeven dat dit ongemerkt gebeurt: ze beseffen vaak niet dat ze te hard rijden. Een campagne helpt automobilisten om zich bewuster te worden van hun eigen snelheidsgedrag en het naleven van de limiet.

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.