Brand en explosie veroorzaken de grootste schades volgens onderzoek Allianz


In de komende jaren zullen cyberrisico’s en de invloed van nieuwe technologieën een steeds grotere invloed krijgen op industriële schades.

Toch blijven volgens het laatste onderzoek van Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS) brand en explosie de grootste claims veroorzaken voor verzekeraars en hun verzekerden. De andere overgrote meerderheid van schades komt voort uit technische of menselijke fouten alhoewel natuurrampen zoals orkanen en bosbranden ook verwoestende schades hebben veroorzaakt in de laatste twee jaar.

In de laatste Global Claims Review onthult AGCS de top oorzaken van industriële schades in het grootzakelijk segment. Het onderzoek richt zich op meer dan 470.000 claims in meer dan 200 landen gedurende de laatste vijf jaar met een totale schadelast van ongeveer 58 miljard euro.

“Het rapport belicht de steeds grotere risico’s voor bedrijven en hun verzekeraars”, zegt Philipp Cremer, Global Head of Claims bij AGCS. “In de verstrengelde en geglobaliseerde bedrijfsomgeving van vandaag nemen financiële exposures toe als gevolg van geografische waardenconcentratie – vaak in hoge risicogebieden – en van het domino-effect van wereldwijde supply chains en netwerken. Als we kijken naar de toekomst brengen nieuwe technologieën naast voordelen ook risico’s en schades met zich mee. Ze bieden echter ook de mogelijkheid om schades te voorkomen of te beperken en het proces rond schaderegeling voor onze klanten te verbeteren.”

In het rapport staan de statistieken van schades in dertien verschillende landen en analyses van schadetrends in verschillende sectoren, zoals luchtvaart, scheepvaart en energie maar ook verschillende branches zoals Property, Engineering, Liability, Marine en Financial Lines.

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.