Bouwterrein Prinses Beatrixsluis te bezoeken tijdens Dag van de Bouw op 2 juni 2018


Op de dertiende editie van de Dag van de Bouw stelt aannemerscombinatie Sas van Vreeswijk samen met Rijkswaterstaat het bouwterrein van de Prinses Beatrixsluis deels open voor publiek.

Op zaterdag 2 juni is iedereen tussen 10.00 en 16.00 uur welkom. Er is een informatieve looproute uitgezet en ook voor kinderen zijn leuke activiteiten.

Wandelroute over bouwterrein Beatrixsluis

Startpunt is een grote tent naast de witte bouwkeet van Sas van Vreeswijk. Vanaf hier kunt u op eigen gelegenheid een wandelroute volgen over het bouwterrein langs punten die goed uitzicht bieden op verschillende elementen van de bouw. Experts van Sas van Vreeswijk en Rijkswaterstaat vertellen op de uitzichtpunten over de bouw van de derde kolk en de verbreding van het Lekkanaal aan de hand van onderwerpen als de aanleg van de primaire waterkering, de techniek van de diepwanden en de roldeuren en de verbouwing van de witte huisjes tot nieuwe bedienlocatie voor de sluismeesters

3D-animatie

In de tent naast de witte keet kunt u een 3D-animatie bekijken. Zo ziet u hoe het sluizencomplex er straks uitziet. Ook staan er hier medewerkers van Sas van Vreeswijk en Rijkswaterstaat klaar om algemene uitleg te geven over de bouw en u kunt folders meenemen.

Kinderactiviteiten

Tijdens de Dag van de Bouw kunnen de kinderen spelen in een enorme berg zand met minigraafmachientjes. Ook kunnen zij in de tent naast de witte keet klussen aan een bouwpakketje van een weginspecteurswagen (op is op) en hebben we een springkussen. Op de looproute kunnen zij grote graafmachines van dichtbij bekijken.

Bron: Rijkswaterstaat

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.