Bottendokters houden spreekuur in FutureLand


Op zondag 27 januari organiseert Havenbedrijf Rotterdam weer Fossielendag in FutureLand.

Deze keer houden onder andere vijf ‘bottendokters’ dan spreekuur. Ze zijn gespecialiseerd in verschillende onderwerpen: fossielen, Nederlandse roofdieren; de ijstijd; metaaldetectie en haaien en roggen. Bezoekers kunnen daar hun gevonden botten laten determineren.

Zondag 27 januari komen deskundige paleontologen naar FutureLand. Het informatiecentrum staat dan in het teken van de fossielen die dagelijks op het Maasvlaktestrand worden gevonden. Neem al je vondsten mee en laat ze beoordelen door de experts! Het laatste nieuws over unieke, recente vondsten hoor je tijdens de gratis lezingen door de experts.

Maasvlakte 2, de uitbreiding van de Rotterdamse haven, is opgespoten met zand diep opgezogen uit de bodem van de Noordzee. Dit zand is rijk aan fossielen uit lang vervlogen tijden. Botten, tanden en kiezen en geweien, ze vertellen allemaal een verhaal over de bewoners van toen. Zo’n 30.000 jaar geleden bevolkten mammoeten, hyena’s en vele andere diersoorten de bodem van de huidige Noordzee. Op deze fossielendag staan de ‘bottendokters klaar om al jouw vondsten te determineren en je exact te vertellen wat je hebt gevonden. Experts geven tijdens lezingen achtergronden en inzichten over het leven voor onze kust tijdens de laatste IJstijd. Toegang is gratis.

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.