Boskalis verwerft EUR 75 miljoen aan contracten voor baggerwerkzaamheden in Indonesië


Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) heeft twee contracten verworven in Indonesië.

Op het eiland Sulawesi gaat Boskalis de Makassar New Port containerterminal uitbreiden, en op Java gaat de onderneming land voorbereiden voor de aanleg van een nieuw petrochemisch complex. Beide projecten worden in de tweede helft van 2019 uitgevoerd en hebben een gezamenlijke waarde van circa EUR 75 miljoen.

Het eerste project is toegekend door bouwonderneming PT PP en betreft de uitbreiding met 45 hectare van een nieuwe terminal voor de Makassar New Port van havenexploitant PT Pelindo IV. De baggerwerkzaamheden omvatten het verwijderen van zachte klei en vervolgens het aanwinnen van land. De haven is een strategisch maritiem infrastructuurproject voor de Indonesische overheid en aangewezen als toegangspoort tot de Oost-Indonesische archipel voor de internationale containerscheepvaart. Voor dit project zal gedurende circa zes maanden een van de mega sleephopperzuigers van Boskalis worden ingezet.

Voor een nieuw aan te leggen petrochemisch complex voor Lotte Chemical in de Javaanse kuststad Cilegon gaat Boskalis 95 hectare land voorbereiden door middel van het aanbrengen van zand en het verbeteren van de grond met behulp van verticale drainagewerkzaamheden die uitgevoerd zullen worden door Boskalis-dochter Cofra. Dit project wordt uitgevoerd voor de engineering- en bouwtak van het Zuid-Koreaanse conglomeraat Lotte. Boskalis zal voor de baggerwerkzaamheden een jumbo sleephopperzuiger inzetten.

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.