Boskalis verwerft EUR 120 miljoen contract voor de ontwikkeling en het klimaatbestendig maken van Gulhifalhu in de Malediven


Boskalis heeft een contract verworven van het ministerie van Nationale Planning en Infrastructuur van de Republiek der Malediven met betrekking tot de verdere ontwikkeling en het klimaatbestendig maken van Gulhifalhu.

Het contract heeft een waarde van circa EUR 120 miljoen. Dit project betreft de tweede fase van de uitbreiding van het eiland Gulhifalhu, waarvoor Boskalis in de afgelopen jaren ook de eerste fase heeft uitgevoerd.

De ontwikkeling van Gulhifalhu, dat circa vier kilometer van de hoofdstad Malé ligt, is onderdeel van het strategische plan van het ministerie van Nationale Planning en Infrastructuur om de haveninfrastructuur te verbeteren en ontwikkelen, en zal tevens dienen als klimaatadaptieve oplossing om dit deel van de Malediven bestand te maken tegen de stijgende zeespiegel. Voor de tweede fase van de ontwikkeling van het eiland gaat Boskalis een grote sleephopperzuiger inzetten om met behulp van circa achttien miljoen kubieke meter zand nieuw land aan te winnen. De activiteiten van Boskalis omvatten daarnaast werkzaamheden ten behoeve van de bescherming van de kust door het plaatsen van stenen.

Om de milieueffecten van de bagger- en landwinningswerkzaamheden te beheersen is een uitgebreide milieueffectrapportage uitgevoerd conform de hoogste internationale standaarden. Om eventuele negatieve effecten te mitigeren voert Boskalis diverse maatregelen uit, waaronder het verplaatsen van koraal en maatregelen ter beperking van de verspreiding van sedimenten in het water in combinatie met regelmatige monitoring van de waterkwaliteit.

De afgelopen twee decennia heeft Boskalis in de Malediven meerdere klimaatadaptieve bagger- en landaanwinningsprojecten uitgevoerd, waaronder de reconstructiewerkzaamheden op de eilanden Vilufushi en Villingili na de verwoestende tsunami eind 2004 en de initiële ontwikkeling van Gulhifalhu in 2010 en 2012. Daarnaast was Boskalis in 2019 en 2020 verantwoordelijk voor de succesvolle uitvoering van de eerste fase van de uitbreiding van Gulhifalhu.

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.