Boskalis verkrijgt logistical management alsmede transport- en installatiecontract met gezamenlijke waarde van USD 65 miljoen


Boskalis heeft een omvangrijk logistical management transportcontract verworven en een opdracht voor het transport en de installatie, door middel van een zogenoemde float-over, van een topside van een offshore platform.

De gezamenlijke waarde van de contracten bedraagt circa USD 65 miljoen.

Het logistical management contract omvat het transport van een groot aantal modules van een productiewerf in Azië naar een fabriek in aanbouw in Noord-Amerika. Het contract zorgt vanaf eind 2019 voor een bezetting van twee high-end zware-ladingschepen met open achtersteven van ongeveer 475 scheepsdagen ieder.

Boskalis heeft daarnaast de opdracht verworven van Malaysia Marine & Heavy Engineering Sdn Bhd voor het transport en de float-over installatie van een topside voor het Bokor Central Processing Platform fase 3 in Maleisië. De topside wordt lokaal in Maleisië gebouwd en door middel van een zogenoemde skidding operatie op een zware-ladingschip met open achtersteven geschoven. Ten behoeve van het project wordt een bestaand schip uitgerust met een DP2 dynamisch positioneringssysteem zodat het in de nabijheid van offshore platformen kan opereren. Het project wordt naar verwachting in 2020 uitgevoerd.

De strategie van Boskalis is erop gericht om te profiteren van de belangrijkste macro-economische factoren die de wereldwijde vraag op onze markten opdrijven: de groei van de wereldhandel, de stijgende energieconsumptie, de groeiende wereldbevolking en de uitdagingen die gepaard gaan met klimaatverandering. Deze contracten benadrukken de behoefte aan infrastructuur om aan de aanhoudende vraag naar energie te kunnen voldoen.

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.