Boskalis breidt marktpositie in marine survey uit met verwerving belang in Horizon


Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) heeft een meerderheidsbelang van 62,5% verworven in de Horizon groep (Horizon), dat gevestigd is in de Verenigde Arabische Emiraten.

Tot de belangrijkste activiteiten van Horizon behoren maritiem geofysische surveydiensten en geotechnische diensten.

Peter Berdowski, CEO Boskalis: “Met deze transactie voegen wij een belangrijke strategische positie toe aan onze bestaande marine survey en subsea geotechnische activiteiten. Horizon is een marktleider in het Midden-Oosten en wij gaan ons inzetten om de kwalitatief hoogwaardige diensten die zij aan hun klanten leveren voort te zetten en uit te breiden. Bovendien vormt Horizon met zijn sterke marktpositie in het Midden-Oosten een zeer goede aanvulling op de positie die wij met Gardline hebben in Noordwest-Europa.”

Horizon heeft een vloot van zeven grote survey/geotechnische schepen, waarvan er drie voor langere termijn gecharterd zijn, met daarnaast vijf kleinere surveyschepen, twee jack-up platforms, drie boortorens voor geotechnische diensten en acht ROV’s.

De overige 37,5% van de aandelen is in handen van het huidige management. De omzet van de onderneming komt in het boekjaar 2018/2019 naar verwachting boven de USD 100 miljoen uit.

Horizon werd opgericht in 2004 en is gevestigd in Sharjah in de VAE. De activiteiten worden voornamelijk uitgevoerd in de Arabische Golf en de Rode Zee voor klanten uiteenlopend van nationale oliemaatschappijen tot gerenommeerde internationale EPCI-aannemers in de olie- en gasindustrie.

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.