Boskalis aangewezen als preferred contractor voor Inch Cape offshore windpark project


Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) heeft een exclusieve Pre-Construction Agreement (PCA) getekend voor het Inch Cape offshore windparkproject.

De PCA is toegewezen door Inch Cape Offshore Limited (ICOL), een dochteronderneming van Red Rock Power Ltd. Het project omvat het transporteren en installeren van de funderingen voor de windturbines, het offshore substation en de kabels.

Toekenning van het contract is onder voorbehoud van een succesvolle bieding van ICOL bij de eerstvolgende Contract for Difference-veiling in het Verenigd Koninkrijk (medio 2019) en afronding van de financiering (tweede helft 2020). De waarde van het contract, exclusief inkoop, bedraagt naar verwachting meer dan EUR 200 miljoen. Boskalis zal de komende maanden assisteren bij de verdere engineering en het ontwerp van het project. In deze periode wordt de uiteindelijke omvang van het contract bepaald, inclusief de kosten met betrekking tot het leveren van de funderingen voor de windturbines en de inter-array kabels.

De PCA omvat de activiteiten op het gebied van engineering, levering, transport en installatie van maximaal 72 zogenoemde pre-piled jacket funderingen en 84 inter-array kabels, evenals het transport en de installatie van het offshore-substation. Het kraanschip Bokalift 1 wordt ingezet voor het transport en de installatie van de funderingen voor de windturbines evenals de fundering, het midden- en topgedeelte van het offshore substation. Daarnaast zorgt Boskalis in consortium met NKT voor de levering en installatie van twee exportkabels van elk 85 kilometer die het offshore substation met het vasteland verbinden. Het Inch Cape offshore windpark wordt aangelegd in de Noordzee, 15 kilometer voor de kust van Angus tussen Aberdeen en Dundee in het oosten van Schotland. Boskalis streeft ernaar de werkzaamheden, die gepland staan voor 2021 en 2022, zoveel mogelijk met lokale toeleveranciers uit te voeren.

De strategie van Boskalis is erop gericht om te profiteren van de belangrijkste macro-economische factoren die de wereldwijde vraag opdrijven op onze markten: de groei van de wereldhandel, stijgende energieconsumptie, de groeiende wereldbevolking en de uitdagingen die gepaard gaan met klimaatverandering. Dit project hangt nauw samen met de ontwikkeling van duurzame energieopwekking als gevolg van de verandering van het klimaat en een toenemende energieconsumptie.

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.