Beleef de energie van morgen en ontdek ‘Watt’s Next’


Van 21 tot 29 maart meert de Energy Observer aan in de haven van Antwerpen.

Het eerste vaartuig ter wereld dat vaart op waterstof. Aangemaakt uit zeewater en geproduceerd met energie van 130 m3 zonnepanelen en twee windturbines. Kom tussen 22 en 24 maart naar het Zaha Hadidplein, bewonder de Energy Observer in het Kattendijkdok en bezoek het Energy Observer informatiedorp. Beleef, zie en voel in de interactieve tentoonstelling ‘Watt’s Next?’, hoe de haven nu al werkt aan de groene energie van morgen.

Energy Observer

Op 21 maart verwelkomen CMB en Port of Antwerp de Energy Observer, het eerste vaartuig ter wereld op groene waterstof, zonne- en wind energie. De komst van deze catamaran op wereldtournee laat het publiek kennismaken met de energietransitie als belangrijk thema in onze haven. Hoe gaan wij als wereldhaven om met de energie- en klimaatuitdagingen, en hoe kunnen we onze positie, locatie en systemen inzetten als partner voor toekomstgerichte oplossingen? Negen dagen lang staat Port of Antwerp in het teken van de energietransitie.

Watt’s Next

Een EnergieFest over de energie van morgen in de haven van Antwerpen. De Energy Observer en de Hydroville liggen aangemeerd in het Kattendijkdok, het Energy Observer informatiedorp en de ‘Watt’s Next?’-tentoonstelling openen gratis hun deuren op het Zaha Hadidplein van 22 tot en met 24 maart. De ideale gelegenheid om met het hele gezin deel uit te maken van de energietoekomst of gewoon te genieten van een rondleiding in het Havenhuis, foodtrucks en allerlei kinderanimatie.

Bron: Havenbedrijf Antwerpen

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.