Apollo Tyres start leveringen van A-rated lange afstand trailerband


Apollo Tyres is begonnen met de levering van de langverwachte EnduMile LHT, de eerste speciale LHT-band (Long-Haul Trailer) van het bedrijf.

De band biedt indrukwekkende prestaties over de hele linie, inclusief een A-waardering voor rolweerstand – een primeur voor een vrachtwagenband van Apollo Tyres.

De nieuwe band is de meest brandstofefficiënte vrachtwagenband ooit geproduceerd door Apollo Tyres en is ontwikkeld om beter te presteren dan de best presterende LHT-banden op de markt. Het ‘free-rolling’ profiel, speciaal ontworpen voor trailerassen, bevat een compacte middenrib ter verbetering van wegligging en efficiëntie, terwijl het ook een A-waardering voor weggeluid oplevert.

De band heeft een breed en stabiel contactvlak dat de drukverdeling optimaliseert, en een volledig nieuw mengsel van polymeren en vulstoffen minimaliseert de rolweerstand en levert een consistent gripniveau op natte oppervlakken. De innovatieve rubbersamenstelling helpt ook temperatuurveranderingen te beheersen tijdens langdurig gebruik om de superieure prestatiekenmerken en duurzaamheid te behouden.

De EnduMile LHT maakt gebruik van een sterk karkas dat loopvlakvernieuwing mogelijk maakt voor lagere levensduurkosten – een vereiste voor veel Europese langeafstands klanten.

De band wordt geproduceerd in de geavanceerde productiefaciliteit van Apollo Tyres in Gyöngyöshalász, Hongarije, en heeft een streng testproces van meer dan twee jaar ondergaan. Onder leiding van het Europese R&D-team van Apollo Tyres, gevestigd in Nederland, is de EnduMile LHT onderworpen aan zowel virtuele als real-life tests om het product te creëren dat vandaag beschikbaar is.

John Nikhil Joy, Cluster Director Europe – Truck & Bus Tyres, bij Apollo Tyres, licht toe: “Er is een groeiende vraag van klanten aan Apollo om een band van dit type te lanceren, en de uitstekende eigenschappen zorgen er voor dat we optimistisch zijn om substantieel marktaandeel weg te halen bij concurrenten. Ons R&D-team heeft een band ontwikkeld met een extreem lage rolweerstand die tegelijkertijd de actieradius van het voertuig, de rijprestaties en de duurzaamheid op lange termijn ondersteunt – drie belangrijke gebieden voor de langeafstandsmarkt.”

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.