Alpega verwerft Wtransnet om aanwezigheid in Zuid- en West-Europa uit te breiden voor vrachtuitwisselingen


Wtransnet is het belangrijkste platform voor vrachtuitwisselingen in Spanje en Portugal met steeds toenemende activiteiten in landen waaronder Italiƫ, Frankrijk en Duitsland.

Wtransnet is eigendom van Wotrant SL, dat werd opgericht in 1996 en waarvan de hoofdzetel is gevestigd in Terrassa, Spanje. Wotrant kende tot nu toe een attractieve groei en realiseerde een aantrekkelijk product dat wordt gebruikt door meer dan 11.500 klanten. Wtransnet onderscheidt zich van de concurrentie door zich te richten op het vertrouwen tussen de gebruikers van het platform, door bijv. nieuwe vervoerders grondig door te lichten en een invorderingsverzekering voor de transportfactuur te voorzien.

Teleroute, Bursa en 123cargo, de uitwisselingsplatformen voor vrachtvervoer van Alpega, richten zich op andere geografische gebieden waaronder Frankrijk, de Benelux en Roemeniƫ. De overname van Wtransnet moet de uitwisselingsratio in termen van transporten en vrachtwagens voor alle vrachtuitwisselingen binnen de Groep doen toenemen. Hierdoor zal de waardepropositie toenemen voor klanten die in de toekomst toegang zullen hebben tot een ruimere afzetmarkt. Er wordt voorzien dat alle handelsnamen van de Groep die vrachtuitwisselingen aanbieden, met inbegrip van Wtransnet, actief zullen blijven op de markt met elk een eigen geografisch kerngebied.

Door de aanwinst van Wtransnet breidt Alpega het transportnetwerk uit tot maar liefst 70.000 transportprofessionals verspreid over heel Europa, wat klanten de nodige meerwaarde biedt.

Jaume Esteve, CEO Wtransnet: “Nadat er 22 jaar is gewerkt aan de totstandkoming van de veiligste vrachtuitwisselingsgemeenschap in Europa, is het moment aangebroken om onze klanten nog meer zakelijke opportuniteiten te verschaffen. Dankzij deze acquisitie kunnen we ons Europees netwerk van logistieke operatoren en transportbedrijven nog verder uitbreiden”.

Fabrice Maquignon, CEO Alpega NV: “De directie van Alpega is dan ook verheugd over de samenwerking met Wotrant. Voor de groep is dit een veelbelovende strategische uitbreiding die ons in staat stelt om onze klanten meer mogelijkheden te bieden, nieuwe diensten te introduceren en de investeringen in de volgende generatie vrachtuitwisselingen te bespoedigen”.

Nu deze integratie voltooid is, wil Alpega blijven investeren in innovatieve oplossingen voor vrachtuitwisselingen om de attractiviteit ervan verder te verbeteren voor de klant. Dit mede door nieuwe functies toe te voegen die het dagelijks gebruik van de dienstverlening vereenvoudigen en optimaliseren.

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.