Allianz Global Corporate & Specialty breidt zijn diensten uit


Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS), de zakelijke verzekeraar van de Allianz Group, richt een nieuw bedrijfsinitiatief op, “AGCS Services” dat diensten met toegevoegde waarde biedt aan zijn zakelijke klanten.

AGCS biedt traditionele schadeverzekeringsproducten voor bedrijven aan en dit voor een breed scala van bedrijfstakken. Verder vind je er ook alternatieve risico-overdracht en kapitaalmarktoplossingen. Vandaag zijn deze risk consulting en verzekeringsdiensten alleen maar beschikbaar als onderdeel van een bestaande verzekeringsdekking of programma. AGCS beantwoord met deze nieuwe diensten een toenemende vraag bij de klant door ‘ontbundelde’ diensten aan te bieden op basis van ‘pay as you go’.

“Huidige risk managers van grote bedrijven hebben veel meer nodig dan traditionele risico-overdracht in de complexe en snel veranderende omgeving van vandaag. Door een reeks diensten met toegevoegde waarde te introduceren, verbeteren we ons aanbod en bieden we onze klanten een bredere keuze, omdat ze nu kunnen kiezen voor specifieke serviceoplossingen. We kunnen nu bedrijven ondersteunen en beschermen in alle stadia van hun risico’s. Zo kunnen ze deze risico’s voorspellen, volgen en beperken en zo financiële verliezen te dekken en effectief en efficiënt te reageren wanneer zich een ramp voordoet”, zegt Hartmut Mai, AGCS Board Member en verantwoordelijk voor de AGCS regio’s Midden- en Oost-Europa, wanneer AGCS Services gelanceerd wordt op het FERMA Forum 2019 in Berlijn.

De AGCS Services zullen in eerste instantie aangboden diensten zijn die gericht zijn op risicobeperking, captive advies en crisis management via de afzonderlijke entiteit Allianz Risk Consulting GmbH. De diensten worden geleverd door AGCS-experts en -ingenieurs aangevuld door externe leveranciers. In eerste instantie zullen deze diensten onmiddellijk beschikbaar zijn in de twee proefregio’s CEE en MED:

• Risk Consulting diensten
• Captive fronting:
• Crisis management oplossingen

“We zijn in staat een holistisch aanbod van diensten aan te bieden, van traditioneel tot innovatief. We lanceren ze op een behendige manier – nauw samenwerkend met klanten – om nieuwe initiatieven te verkennen en te ontwikkelen. De eerste feedback van onze klanten is zeer bemoedigend en we verwelkomen graag klanten die geïnteresseerd zijn om samen met ons deze nieuwe services te verkennen of zelfs mee te creëren ”, legt Tina Baacke, Global Head of AGCS Risk Consulting en projectleider voor AGCS Services uit.

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.